Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Elian își adjudecă rangul de 5 dan în forță

Într-un articol precedent speculam pe tema consolidării rangului de 5 dan, și mă uitam că deși trecuse cu 12 puncte peste prag, ultimele patru partide fiind cu jucători de top, cele 12 puncte se pot topi lejer.

Dar partida următoare cu Viktor Lin, 6 dan i-au răpit doar fracțiuni de punct, chiar dacă a fost înfrîngere. Diferența de rang l-a ajutat să nu piardă puncte. Dar Elian nu și-a pierdut vremea cu calcule din astea meschine, ci cu calcule serioase pe goban. În partida a șaptea a trecut de Siukola Mikko, 4 dan, adunînd încă 7 puncte. Astfel cu 20 de puncte peste pragul de 5 dan, și cu doar încă două partide de jucat, rangul era asigurat. Dar azi Elian și-a continuat parcursul cu o nouă victorie, învingînd în runda a șaptea pe francezul Karadaban Denis 5 dan. Deci încă opt puncte acumulate în GOR. După calculele mele acum ar avea 2475, Cu 25 de puncte peste pragul necesar pt 5 dan. A pornit de la 2421, deci a acumulat peste 50 de puncte. O adevărată performanță, pentru că la acest nivel, se pot aduna puține puncte chiar dacă e un rezultat bun. De exemplu anul trecut a urcat cu doar vreo șase puncte.

Revenind la clasament. În acest moment Elian se află pe locul 12. Dar avînd în vedere că mai sus sînt preponderent chinezi și coreeni, în clasamentul european se află pe locul patru. E drept lipsesc cei calificați în eliminatoriile pentru titlu. Cu siguranță la anul va fi și el alături de Popic și Burzo în lupta pentru titlul de campion european.

Categories: EGC, Jucatori Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive