Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Documentar despre Cupa Kido

Pe unul din grupurile de Go a apărut un mic anunț despre acest film așa că m-am grăbit să văd despre ce este vorba.

Din nefericire filmul nu are decît subtitrare în coreeană, iar majoritatea dialogului este în germană. Mai există vreo două secvențe în care interlocutorii au folosit engleza. Se repetă destul de des Kido Cup, deci evident este un documentar care ne vorbește despre lumea Goului, și în special despre această competiție.

La un moment dat îl vedem și pe Cristian Pop la un minisimultan dat de Lee Changho. Surprinzător, deși el a început cu două pietre handicap, celălalt a început la paritate, și nu l-am recunoscut. Oricum, chiar dacă era Jabarin, Surma, sau altul dintre profesioniștii europeni, a juca la paritate părea o îndrăzneală. 

Totuși fiind destul de lung, aproape o oră, nu se merită pierdută vremea fără o traducere adecvată. Dar este un exemplu de urmat. Există destule teme în lumea noastră competițională care pot fi folosite ca subiecte pentru cîteva filme documentare. De exemplu taberele de Go, sau evoluția spectaculoasă a lui Elian, sau chiar doar despre evoluția Goului în zona noastră.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii