Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cupa Primului Ministru

În lipsa defunctului GoGameGuru care a fost vreme de cîțiva ani principala sursă de știri din lumea Goului, grupurile de pe Facebook ne mai țin la curent cu ce se întîmplă.

Astfel aflăm că tocmai s-a încheiat Cupa Primului Ministru din Coreea, competiție de nivel internațional ajunsă la ediția a 13 a, și care deja se vede că este o competiție de care se aude din ce în ce mai des. Dar pentru că nu știu prea multe despre ea arunc o privire și văd că pentru a participa ar cam trebui să te califici într-o competiție organizată la tine în țară, evident, dacă se organizează un concurs de calificare. Pe EGD văd la viteză pentru ultimii trei ani doar vreo șapte astfel de concursuri, numite Cupa Ambasadorului din Coreea.

Dar revenind la clasament. Acesta mi-a fost făcut cunoscut printr-un comentariu pe FB a lui Lucrețiu Calotă, reprezentantul României din acest an.

http://kpmc.kbaduk.or.kr/eng/result/gameTable.asp

Lucky cu trei victorii din șase partide s-a menținut în grafic, terminînd pe locul 26. Cel mai bun loc al europenilor este locul cinci obținut de olandezul Gerard Robert VAN ZEIJST, care modest, declară că nu se aștepta la un loc atît de bun, dar că a fost favorizat de un culoar bun. Oricum, chiar dacă el zice că a avut culoar bun, tot a avut de luptat împotriva a cîțiva 6 dan, deci nu oricine putea obține acel loc pe același bun culoar. Eu am un motiv în plus să mă bucur de locul bun obținut de el. Își dovedește valoarea pe goban chiar dacă e trecut de prima tinerețe, și astfel întărește și valoarea victoriei obținute de Elian la el în urmă cu o lună.

Tot ce mai pot spune despre acest clasament este că asiaticii cu toată inteligența lor superioară au ales un model de clasament tare neinspirat.  În primul rînd lipsește rangul jucătorilor. Și hai că ăsta nu ar fi o supărare pentru cei ce cunosc bine toți jucătorii și rangurile lor, dar faptul că în clasament se dă numărul de ordine inițial al partenerului, și nu numărul de ordine actual, face foarte greoaie identificarea în listă, pentru că numărul de ordine inițial nu mai este ordonat, și trebuie să scanezi o mulțime pînă dai de numele căutat.

 

Categories: Clasamente Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive