Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul European pe echipe, ediția a 9 a runda a treia

În ediția de anul trecut remarcasem o serie interminabilă de egaluri. Iată că și anul acesta România scoate egal după egal. Au trecut trei runde, toate rezultate cu un egal. Nu e un semn bun, pentru că toate acele egaluri de anul trecut nu au dus la o calificare. Dar ce poți să faci? Lupta este dură, toate echipele care aspiră la unul dintre cele patru locuri de pe podium au unul sau doi profesioniști, ori aproape profesioniști.

Luna trecută îl lăudam în sinea mea pe Elian că cu victoria lui a adus unul dintre puncte la noi. Acum pot să spun că nu a adus punctul? sau că a pierdut punctul? Dar cum ziceam, ce poți să faci? Am putea să ne lăudăm că jumătate din echipă este de la noi. Dar jumătatea asta de echipă a pierdut punctul,, deci nu prea e de lăudat. Tot ce mai rămîne sînt speculațiile pentru șansele de calificare. Din cele șase meciuri rămase, trei se joacă la subsol deci ar fi șase puncte teoretice. Plus cele trei din buzunar, nouă, nu prea ajung. Putem lua două puncte la Rusia Franța și Ucraina?

Revenind la această rundă, vedem că la vîrf Rusia învinge Ucraina și Franța învinge Germania, rămînînd la egalitate, neînvinse, ambele cu cinci puncte, dar urcă un loc în defavoarea Ucrainei care coboară alături de Israel pe locurile trei-patru , cu patru puncte. Israelul își păstrează locul datorită victoriei în fața Cehiei. Cu trei puncte, alături de Ungaria încă mai sperăm la calificare. Rămasă cu doar două puncte Cehia poate juca fără stres de acum încolo pentru că șanse de calificare nu mai există, iar de retrogradare nu e cazul să se sperie, pentru că e alături de  Polonia și mai e și Germania rămasă cu un singur punct mai jos de Italia care contorizează primul punct în această etapă. Cu egalul obținut la Italia, Polonia face două puncte și răsuflă un pic ușurată alături de Cehia.

În continuare partidele acestei runde.

BCristian Pop (CPop) 7 dan WPal Balogh (pogacsa) 6 dan B+7.5

 

Download SGF

 

WGheorghe Cornel Burzo (Cornel) 6 dan BDominik Bővíz (BovDo) 6 dan

 

Download SGF

 

BLucian Deaconu (jim) 5 dan WCsaba Mero (merocsaba) 6 dan W+10.5

 

Download SGF

 

WElian_Ioan Grigoriu (elianovici) 5 dan BPeter Markó (mpepe) 5 dan B+5.5

 

Download SGF

 

Rezultate şi partide preluate de pe Pandanet

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii