Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul European pe echipe, ediția a 9 a runda a opta

În articolele precedente elucubram despre șansele de calificare. Gata, nu mai este cazul, Polonia ne-a învins cu 3-1. Dar dacă ne uităm la celelalte rezultate și vedem că Ucraina a pierdut la Cehia cu 1-3, elucubrațiile nu erau atît de fanteziste. Ucraina trebuia doar să mai piardă la Israel 🙂 . Pe de altă parte, cu această ocazie vedem cît de greu este să rămîi printre primii patru în final. Făcînd calcule după ureche și privind în clasament, te uiți că Polonia este pe locul șapte, da poate fi învinsă. Dar apoi vezi că nu s-a întîmplat și te trezești. Te uiți și vezi că Polonia are la prima masă pe Matusz Surma, 2 pro, care acum mătură Atlanticul cu profesioniștii americani, ia la masa a doua un 7 dan, Stanisław Frejlak, de care nu știi nimic, dar care e totuși un 7 dan. Cu așa artilerie grea la primele două mese, măcar un egal nu e greu de prevăzut. Și totuși, această artilerie grea este doar pe locul șapte în clasamentul general. Și apropo de greu, cineva pe forumul OGS a făcut un calambur. Să devii un jucător profesionist nu ește ușor, dar să devii un 5 sau 6 dan amator nu este greu, după care dă dea o rețetă de urmat timp de vreo patru ani. Cineva s-a supărat zicînd că această afirmație este jignitoare. Altcineva a spus că nu vede de ce ar fi. M-am băgat și eu și am spus că eu văd de ce. Practic trebuie să fii undeva printre primii unu la mie sau la zece mii dintre cei ce se apucă să joace Go. Și nu poți spune că asta nu e greu. Aici vedem că este chiar greu să rămîi printre primii 40 la sută (drept e, nu te lupți cu gloata, ci cu elita, dar comparația îți dă idee ).

Lăsînd filozofiile, ne uităm la celelalte rezultate ale acestei etape. Italia și Germania fac un egal, deci Italia va lupta pentru (ne) retrogradare, luptă care va fi contra aceleiași Germanii, dacă nu ne învinge pe noi, și Cehia pierde la Polonia. Rusia cedează un punct Ungariei, dar își păstrează primul loc,  și Franța învinge Israelul cu 3-1.

Pentru calificare ediția a 9 a este ca și încheiată, plutonul celor patru echipe calificate distanțîndu-se la trei puncte.

În continuare partidele acestei runde.

BMateusz Surma (drakula95) 1 dan pro W Cristian Pop (CPop) 7 dan Albul cedează

 

Download SGF

 

WStanisław Frejlak (Siasio2) 7 dan BGheorghe Cornel Burzo (Cornel) 6 dan A+10.5

 

Download SGF

 

BKoichiro Habu (HabuK) 5 dan WDragos Bajenaru (bok) 6 dan Negrul cedează

 

Download SGF

 

WMarcin Majka (Higaki94) 4 dan BElian_Ioan Grigoriu (elianovici) 4 dan Negrul pierde prin neprezentare

 

 

Rezultate şi partide preluate de pe Pandanet

Categories: Concursuri Tags:

Costel

2 Responses to “Campionatul European pe echipe, ediția a 9 a runda a opta”

  • Alex Seitan spune:

    Negru pierde prin neprezentare ? Pai nu s-a jucat pe KGS ?

  • Costel spune:

    Pe pandanet scrie forfeit, și asta cam sună a ne prezentare, Puteam scrie forfait, dar nu îmi place cuvîntul ăsta. Nu știu exact ce înseamnă, Poate însemna și anulare de către arbitru pt încălcarea unor reguli.

    În fine, dacă se joacă pe KGS nu tre să te prezinți? De cînd are KGS terminal implantat direct în creier? Chiar și așa poți să nu te prezinți dacă implantul nu are opțiune să te facă să joci în somn.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii