Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Polgote

Polgote la prima vedere că vine de la polonez și de la gote.

De ce ce polonez? Simplu că e preponderent polonez, dar gote oare de ce? Peste tot vedem noțiuni mai agresive, sente, atari, Alpha… dar gote înseamnă defensivă. Poate în poloneză înseamnă altceva, sau poate are alt înțeles ascuns.

Oricum, nu este chiar pentru noi fiind în poloneză, chiar dacă are și o versiune în engleză. Dar este acolo și un român, care chiar este iarăși proaspăt campion al României. Ați ghicit, e vorba de Cornel Burzo.

Cornel are vechiul sit activ, dar probabil stă doar acolo uitat și elevii nu vin prin el ci prin contactele directe din competiții. Și cum lucrurile evoluează, a apărut în spațiul Goului acest nou magazin online condus de Mateusz Surma.

Magazinul oferă cărți, tipărite sau pdf, cel puțin 17 titluri, toate scrise de Mateusz Szurma, în poloneză, dar și engleză rusă, ucraineană sau spaniolă.

Pe lîngă cărți mai sînt oferite și lecții, profesorii fiind pe lîngă Mateusz alți patru printre care și Cornel.

Sînt interesante și prețurile. Cornel își oferă serviciile pentru opt euro mai mult decît Mateusz, dovada fiind că rangul are mai mică importanță decît (evident) abilitatea de a explica elevilor. Aceeași idee se vede și privind la prețul solicitat de Lukas Podpera 7 dan, vs Guzel Surma 2 dan, care care un preț aproape dublu.

De menționat pagina de prezentare a lui Guzel în care rezultatele elevilor săi sînt prezentate detaliat. De luat aminte.

 

Categories: Resurse, Uncategorized Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii