Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

AlphaZero, următorii pași

După ce AlphaGo a trecut de Lee Sedol și Ke Jie s-a anunțat că și-a încheiat cariera. Cea de jucător de Go. Dar a mai apărut o dată anunțînd că s-a bătut pe sine însuși, mai bine zis o nouă versiune, care a învins versiunile precedente. Ideea a fost că s-a scos aportul uman în ceea ce privește dezvoltarea bazei sale de cunoștințe. Mai precis a început să joace cu sine însuși de la zero, învățînd din propriile greșeli.

Noua versiune, îmbunătățită, a evoluat chiar mai repede decît versiunile precedente. Și a primit și un nume nou, AlphaZero. Și de data aceasta chiar a părăsit Goul. Adică a trecut la șah. După cum s-a spus de la început AlphaGo nu este doar un program de jucat Go, ci un program destinat să gîndească, să rezolve probleme care iau omului prea mult timp. Goul a fost doar o sesiune de antrenament.

Și astfel noul pas a fost să cucerească și șahul, și a făcut-0. AlphaZero a reușit să îngenuncheze cel mai puternic program de jucat șah, așa mai spre seară, după ce s-a apucat de dimineață să joace cu el însuși. Și să nu uităm că actualul program campion este covîrșitor mai puternic decît Deep Blue, programul care l-a învins pe Kasparov în urmă cu două decenii.

Toate acestea le aflăm de la scurtul filmuleț de mai jos.

AlphaGo a mai învățat să joace și shogi și nu numai.  Și acum se va îndrepta către rezolvarea altor probleme mai complexe. Așteptăm noi vești.

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii