Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Winter Go Training

Codrin ne gratulează cu un nou concurs organizat pentru numeroșii săi elevi.

Detaliile sînt preluate de pe pagina Danubian Intergo.

Sâmbăta din 8 decembrie a fost una plină pentru Goul brăilean.
În primul rând, în cadrul competiției organizată de C.S. Atari și intitulată Winter Go Training (titlul exprimă dorința noastră de a reitera acest concursi cât mai des cu putință), contând pentru preliminariile Campionatului Județean de Go Brăila, la finalul a 6 runde McMahon 30 de copii cu vârste între 6 și 11 ani și-au împărțit premiile oferite cu generozitate de Parohia ”Nașterea Domnului” (medalii, diplome, jucării, fructe), care a asigurat și spațiul de concurs. Copiii au fost sprijiniți și încurajați de cei mai tineri arbitrii de sală ai momentului: Victor Vasiloancă (cl a VII-a, argint național în 2015) și Mihai Matei (cl a V-a, aur național în 2015 și 2016). Concursul (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…) a fost câștigat de veterana Ioana Liga (cl. a V-a), urmată de Matei Duțu, care, la numai 7 ani, este lider al generației sale, urmat de o altă veterană, Bianca Bujoiu (cl. a IV). Pe lângă confirmarea lui Matei Duțu (”urmărit” îndeaproape de Luca Pantazi, sau Ana Voiculeț), în zona 19-20 kyu bucuria cea mai mare au adus-o copiii de grupa 0, care, deși nu mai vazuseră tablă de 19×19, au reușit partide surprinzător de coerente și încheiate pe deasupra. Și această generație confirmă ceea ce am observat la generațiile Grigoriu și Boldeanu: copiii știu deja Go, nu trebuie decât să le arăți că știu.

Publicată de Danubian Inter Go pe Marţi, 11 Decembrie 2018

Click pe imagine pentru a accesa galeria foto.

În al doilea rând, în aceeași zi și la aceleași ore, sportivul nostru Dragoș Boldeanu (îndrumat de instructor Codrin Vasiloancă), proaspăt câștigător al titlului Shodan în organizarea C. S. ”Radu Baciu”, s-a impus de o manieră categorică în mega-competiția Hikaru Cup, organizată de entuziastul Marius Ion, cea mai valoroasă victorie a sa fiind în compania tânărului George Gigoi 1 kyu, cel care în finala 2018 a Cupei României reușise surprinzătoare victorii în compania veteranilor George Ghețu 3 dan și Dan Iugulescu 3 dan.
Fotografiile, pentru care mulțumim d-nei MIhaela Vasilescu, oferă, sperăm, o perspectivă interesantă asupra Goului românesc.

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii