Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Hai să ne lăudăm pe OGS

În încercarea mea de a impulsiona promovarea Goului în școli am venit cu o mulțime de idei, dar degeaba ai idei dacă nu ai și abilitatea de a le pune în practică.

Oricum, una dintre ele era și organizarea mai multor concursuri online. Mare chiflă ar zice unii. Dar na că cu ideea asta germanul  Marc Oliver Rieger a cîștigat  o mie de euro pentru locul unu la Premiul Iwamato, ediția 2018. E drept la el ideea s-a și materializat, nu a fost doar fluturată pe ici pe colo.

Un pas în realizarea ideii este și alegerea platformei, serverului pe care să se întîmple asta. Acum cîțiva ani cînd începusem să pritocesc ideea, opțiunea principală era KGS, și mă tot uitam pentru ceva soft de organizare a turneelor, în special cele tip scară. Nu  prea găsisem, în plus KGS cam dădea rateuri pentru că Java a avut schimbări majore. Și nu puteai cere copiilor să se apuce să manipuleze setări care mă cam făceau și pe mine să mă uit cruciș.

Într-un final anul trecut am dat de OGS care este perfect pentru ceea ce îmi doream, dar trebuia și testat, așa că ușurel ușurel am început să îi învăț mersul. Sînt destule detalii pe care nu le vezi din prima. Chiar și acum după juma de an mai dau peste cîte ceva. Am și tradus situl integral pentru că e necesar pentru cei mici, m-am băgat prin competiții, prin forum și pe unde mai era necesar și după juma de an cred că pot folosi lejer platforma. Nu e perfectă, are o mulțime de probleme care pot deveni agasante, dar este mult mai bine organizat decît orice alt server pe care îl cunosc în materie de concursuri.

În fine, cu ce voiam să mă laud este vizibil azi în pagina de clasamente.

Mai văzusem clasamentele astea. Dar din nefericire, pagina apare incompletă, adică deși apar acolo 16 clasamente organizate după dimensiunea tablei și timpul de joc, se pot vedea doar primele zece locuri la fiecare clasament. Nu există posibilitatea de a intra în fiecare clasament în parte pentru a vedea pe ce loc ești. Și serverul are în clipa asta 603381 utilizatori. Chiar dacă 90 la sută sînt conturi de test sau începători, tot sînt cîteva zeci de mii de jucători serioși deci a fi printre primii zece e posibil doar pentru cei din categoria lui Elian. Deci la început nici nu m-am obosit să mă caut în aceste clasamente, dar l-am văzut pe Iulian Toma pe undeva . Dar acum mi-a sărit în ochi că eram pe locul zece la 9X9. Și e vorba de clasament global, pentru toate cele trei viteze la tabla de 9.

Așa ceva nu se trece cu vederea, i-am tras poză să rămînă mărturie, că nu se știe cît stau pe locul ăla. Apoi m-am uitat să văd dacă mai este cineva cunoscut în aceste clasamente. Și surpriză imensă. Mai eram, adică sînt încă în acest moment în alte șapte topuri.

Tot testînd serverul m-am cam băgat prin multe turnee și scări și am jucat cam mult, dar nu cred că se justifică apariția în atît de multe topuri. Probabil nu este un clasament bazat pe performanță ci pe puncte cumulate. Și dacă joci suficient de mult acumulezi puncte mai multe decît unul care chiar dacă cîștigă tot, (nu una din două ca tine), joacă de zece ori mai puțin.

Oricum, chiar dacă este un clasament denaturat, mă gîdilă plăcut să mă văd acolo. De opt ori 🙂

Mai sînt destui care apar de două trei sau chiar patru ori. Dar mai multe decît mine mai are dosar un 2 dan cu 12 apariții. Deci există unul cu mai mult timp și răbdare decît mine 🙂

E vremea să aducem copii pe acest server. Aștept ajutor pentru organizare.

 

 

Categories: COMPETIŢII Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmează

 

 

 

               

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii