Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Transatlantic proffesional Go, prima partidă

Anunțam acum o lună, începerea unui campionat între profesioniștii vestici.

Tocmai am aflat și numele celor doi ce vor juca prima partidă.

Este vorba de Andy Liu 1p, pe care îl cunoaștem din Surrounding game, și Mateus Szurma 2p.

Partida va avea loc pe KGS, la ora 20 CET 7 aprilie. (ora mai trebuie verificată, dar din cîte am înțeles din tabelele astea cu fuse orare, la noi ar fi ora 9 seara.)

Partida va fi transmisă cu comentariile de rigoare de către o echipă AGA, și pe youtube și pe Twitch.

Din anunțurile precedente aflasem doar data primei partide și premiul de 10 mii de euro. Acum pe lîngă numele celor ce vor începe concursul mai aflăm și alte detalii pe care le găsim pe pagina oficială a concursului. Una dintre ele este lista completă a celor două echipe. Evident, este formată din profesioniștii celor două continente, listă destul de scurtă. Dar pentru că europenii au un profesionist mai mult Andrii Kravetz nu a fost inclus.

Există și o pagină de Facebook dedicată evenimentului. De altfel, aici a și fost publicat anunțul cu cei ce se for înfrunta primii.

Și chiar dacă este o știre vestică, pentru estici fiind doar o joacă de copii, știrea și-a găsit locul și pe CyberOro.

Un alt detaliu important este că vor exista nouă runde, deci timp de două luni în fiecare săptămînă ne vom delecta cu o nouă partidă.

Din regulamentul afișat vcdem că învingătorii stau la masă pentru partida următoare iar învingătorii sînt eliminați, deci echipa care mai are măcar un jucător neeliminat va învinge.  Se va juca cu reguli japoneze cu timp de gîndire de o oră plus cinci perioade byoyomi de 60 de secunde.

Un interesant fapt divers este decontul oferit de AGA pentru cei ce vor organiza urmărirea primului meci în cadru organizat. Ideea nu este decontul în sine, ci încurajarea organizării de astfel de întîlniri de club.

Un comentariu personal ar fi că mă așteptam ca Andy Liu să fie primul la masă, nu că aș ști mare lucru despre puterea lui de joc, ci pentru că îmi este cel mai cunoscut datorită acelui Surrounding Game Movie. Iar pentru europeni îmi încipuiam că Ilya Shikshin  va fi primul, fiind cel cu rangul superior.

Apropo de ranguri, Goratings ne poate da ceva indicii despre tăria profesioniștilor europeni și aruncînd o privire vedem pe ce locuri se află ei acolo.

Comparativ cu Shin Jinseo aflat pe primul loc cu un Elo de 3647, și Tanaka Chieko penultimul loc, 1026 cu un Elo de 2281, îi vedem pe europeni pe locurile

Doi dintre americani Ady Liu și Calvin Sun nu apar. Evident există o mulțime de factori care pot influența rezultatul, dar privind la acest rating putem specula. Va conta oare că Ryan Li este cu mult deasupra plutonului european? Sau va conta poate faptul că europenii sînt mai activi, motiv pentru care probabil sînt mai prezenți în rating?
Oricum ar fi, meciul este extrem de interesant și merită urmărit.

Categories: Anunţuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive