Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul Județean de GO Școlar 2019

Sâmbătă 13 aprilie, C. S. Atari (club brăilean cu unul dintre cele mai bogate palmaresuri în ce privește titlurile naționale și europene la Go) a organizat, în colaborare cu Centrul Cultural al Parohiei ”Nașterea Domnului” (care a asigurat fondul de premiere) și Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” (care a asigurat spațiul de desfășurare) finala Campionatului Județean de Go școlar. Trebuie menționat că C. S. Atari își desfășoară în mod curent activitatea în incinta Centrului Cultural ”Nașterea Domnului”, această parohie sprijinind substanțial în ultimii ani, la inițiativa Părintelui Costel Vatră, educația și performanța sportivă.
Au participat 32 de juniori cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani grupați pe trei categorii valorice.
Competiția s-a bucurat și de participarea unor valoroși oaspeți din Timișoara și București.
Astfel, la categoria A(http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…) primele locuri au fost ocupate de Berceanu Ovidiu 14 kyu, de la C. S. ”Walter Schmidt” Timișoara, urmat de brăilenii Duțu Matei 14 kyu, de la Școala ”Sfânta Maria”, care și-a adjudecat titlul de campion județean, argintul revenind Iuliei Liga 17 kyu, de la Colegiul Național ”N. Bălcescu”, iar bronzul lui Negrea Bogdan 15 kyu, de la Școala ”Al. I. Cuza”. La categoria B (http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…), titlul de campion județean a fost adjudecat de către Toporău David-Ștefan 18 kyu, de la Școala ”Al. I. Cuza”, urmat de Vlaicu Matias 18 kyu, de la Școala ”Sfânta Maria” și de Broască Dragoș 17 kyu, de la Școala ”Al. I. Cuza”. În fine, la categoria C(http://www.europeangodatabase.eu/EGD/Tournament_Card.php…), locul I i-a revenit sportivei Berceanu Iulia 20 kyu de la C. S. ”Walter Schmidt” Timișoara, urmată de Buzea Cătălin 20 kyu, de la Grădinița ”Luceafărul”, care, la numai 5 ani, și-a adjudecat titlul de campion județean, apoi de Iugulescu Eduard 20 kyu, de la C. S. Hikaru București, argintul și bronzul județean revenind brăilenilor Dublea Alexandru 20 kyu și Zovot Mara 20 kyu, ambii de la Școala ”Al. I. Cuza”. Concursul a fost arbitrat de către dr. Iulian Toma 3 dan.
Competiția a fost întreruptă după trei runde pentru pauza de masă, care a fost servită în condiții excelente în cantina C.T. ”Edmond Nicolau”.
În paralel cu cele 5 runde judecate în sistem McMahon, fiecare grupă desfășurându-se într-o sală dedicată și fiind arbitrată separat (de asemenea, părinții au beneficiat de o sală de așteptare, în care copiii s-au putut relaxa după fiecare rundă) Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” a găzduit și un curs intensiv de inițiere în Go susținut de către prof. Cătălin Albu 3 kyu, care a reunit elevi ai instituției gazdă sub îndrumarea d-nei prof. Cornelia Miler, precum și părinți ai juniorilor angajați în bătălia pentru titlurile de campion județean.
Pentru juniorii aflați la început de drum competițional, un moment motivațional special a fost prezentarea lui Dragoș Boldeanu de către antrenorul Codrin Vasiloancă 1 dan, cel care răspunde de pregătirea juniorilor brăileni sub culorile C. S. Atari. Dragoș Boldeanu, proaspăt 1 dan, campion național la categoria sub 10 ani, va lupta peste două săptămâni, la Moscova, să aducă Brăilei și României titlul european la categoria sub 12 ani, alături de celălalt campion al C. S. Atari, Elian Ioan Grigoriu 5 dan, în prezent elev în Germania-Jena, unde se pregătește sub îndrumarea lui Kim Youngsam, care va lupta la categoria sub 20 ani.

Categories: Concursuri Tags:

Codrin

One Response to “Campionatul Județean de GO Școlar 2019”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive