Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Săptămîna Altfel la CNMK Galați

Anul ăsta am făcut numai planuri, și au rămas toate în stadiu de vis. Și ca să nu zică nimeni că nu am făcut chiar nimic în materie de promovare, auzind că Emil azi are Go în program, i-am făcut o vizită.

Clasa lui, plină ochi de cei interesați. Și era trecut de zece. Mai de dimineață fusese și mai înghesuială.

Emil pregătit cu sacoșa cu piese, și o mulțime de foi pline cu probleme și regulamente s-a bazat tot pe verba volante pentru că veneau mereu grupe noi și relua prezentarea regulilor de bază. În plus, a schimbat un pic tactica, trecînd la tabla de 4X4, pentru a elimina din complexitatea tablei mari. Dar părerea mea este că s-a ajuns prea rapid la complexitatea luptei pe centimetru pătrat, ko, seki, noțiuni care ar trebui aprofundate mai tîrziu, după ce se prinde ideea de teritoriu.

Și eu care speram să fac ceva prozeliți pentru a juca pe OGS. Mult prea începători pentru a visa la așa ceva. Au existat totuși cîțiva care au jucat pe tabla de 9 prinzînd noțiunea de Go.

Un detaliu interesant a fost seturile de pietre găsite la un magazin cu decorațiuni interioare, la un preț avantajos. Pietrele foarte fățoase, lucioase, cu aspect yunzi, ar fi o excelentă opțiune pentru dotarea cluburilor cu material sportiv, dar ocazia e cumva în aer, magazinul respectiv renunțînd la acest articol. Cei interesați pot prelua totuși ideea și găsi furnizorul.

Vizita mi-a reînnoit încrederea că Goul prinde la elevi, fiind destui cei interesați, dar este nevoie de mai mulți entuziaști care să organizeze aceste cluburi. Este nevoie de un efort de organizare. A trecut vremea cînd era vid în viața tinerilor, și dorința de mișcare îi făcea să se auto-organizeze.

 

.

Categories: Promovare Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive