Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Laboratorul Baduk

Nu știu exact ce este Laboratorul Baduk, cine este organizatorul, și dacă ne poate fi de folos, dar tocmai l-am descoperit, așa că îi voi face o prezentare aici.

Baduk Laboratory are și un domeniu, http://baduklab.com, care duce la pagina de facebook a acestui grup.

Pagina nu ne lămurește prea mult, pentru că la secțiunea despre, are doar o adresă de gmail, și informația că pagina a fost creată pe 1 ianuarie 2014. Se vede că autorul a avut ideea în timpul revelionului, și nu a avut răbdare, și a creat pagina în timp ce cerul era încă plin de artificii. Se mai spune acolo că este vorba despre Baduk/Weiqi. Dar asta se vede și din conținutul paginii, care în principiu este dedicată promovării unei tabere de Go anuale.   În afară de tabără, pagina mai prezintă o serie de știri despre AlphaGo din momentul în care a început să lupte cu Lee Sedol. Iar din 2018 se promovează și concursurile online organizate de BL, concursuri ce se desfășoară între jucători de top din unele țări asiatice precum Japonia Tailanda, Hong Kong, Singapore, sau diverse cluburi/ școli de Go, precum BL, Shanghai University of Finance and Economics sau FoGuang University. Bannerul paginii este chiar afișul dedicat ultimei tabere încheiate recent.

Dar grupul nu are doar pagină de facebook, ci și un sit plin cu arhivele concursurilor precedente, și alte cîteva detalii.. Adresa este http://baduklab.com/wiki.  

Printre detalii este și o scurtă descriere, care ne lămurește pe deplin despre ce este vorba.

Laboratorul Baduk este o comunitate on-line de Go care organizează diverse evenimente Baduk / Go / Igo / Weiqi, incluzînd dar fără a se limita la turnee online și excursii între asociații de amatori și cluburi din întreaga lume.

Citind această descriere, realizez că este exact ceea ce visam eu, adică o colaborare între cluburi pentru a atrage pe începători, numai că aici nu este vorba de începători, ci de jucători cu greutate.

În această pagină găsim o arhivă a tuturor edițiilor precedente ale concursurilor organizate, dar despre tabere nu se găsesc informații despre edițiile precedente, ci doar o prezentare a ultimei ediții, desfășurate în Coreea timp de o săptămînă.

De asemeni mai găsim linkuri către pagina de FB menționată mai devreme, către contul de Twitter, și cele de Reddit, și Discord, dedicate celor ce doresc să studieze în cadrul acestei comunități. Această pagină realizată minimalist se încheie cu adresele de liberapay, și paypal unde sîntem îndemnați să donăm pentru bunul mers al comunității. Cu siguranță nu mă văd contribuind cu vreo donație, dar doresc comunității mult succes, pentru că ne poate folosi ca sursă de inspirație.

 

Categories: Resurse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive