Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

EGCC se închide

Centrul Cultural European de Go ne este cunoscut cel mai mult prin intermediul premiului Iwamoto, iar mie cel mai mult prin faptul că deținea o clădire, și avea ca scop promovarea Goului.

Anunțul apare pe situl Asociației de Go Olandeze, și este preluat într-o discuție pe forumul Life in 19X19. Destul de ciudat, dar pe situl EGCC nu se zice nimic.

Acest eveniment va avea implicații majore în comunitatea Goului european, și deși pare ceva surprinzător, probabil era ceva de așteptat. Detalii lămuritoare apar în discuția de pe forumul menționat mai sus. Oricum, ce cred că se merită repetat aici este că închiderea se datorează dificultăților financiare. Deși centrul părea într-o poziție fericită, avînd la dispoziție o clădire, care aducea un venit prin închiriere unor cluburi de șah și bridge, se vede că nu era chiar așa. Necesarul pentru întreținerea clădirii și menținerea activității proprii fiind mai mare, au contractat ceva datorii, iar ca rezultat, clădirea va fi vîndută.

În discuția de pe forum se atinge un subiect pe care l-am remarcat și eu, și anume lipsa de voluntari. Se remarcă naturalețea acestui fapt, în trecut amatorii fiind studenți, deci cu mult timp liber, iar acum cu familii și locuri de muncă, nu mai au timp. Nu se prea vehiculează ideea timpului liber al actualilor studenți, așa că nu o voi face nici eu aici.

Deci cam asta este știrea, și care va fi viitorul EGCC și al premiului Iwamoto, nu se știe. Ce se știe este că clădirea este deja vîndută, și în următoarele cîteva luni va trebui eliberată.

 

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive