Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Un muzeu al Goului, Luoyang

Una din cele mai plăcute amintiri în materie de Go, este expoziția realizată la Muzeul gălățean. Există destule articole aici, pentru cine a uitat.

Și evident că există o mulțime de alte expoziții sau chiar muzee dedicate Goului în lume, dar nu prea auzim de ele. Rețin cîteva secvențe în Filmul Jocului de înconjurare, și un colț dedicat Goului într-o expoziție dedicată pionierilor căilor ferate din State. În rest nimic.

Dar iată că tocmai dau peste această postare.

Imaginile spun multe și sînt o încîntare. Dar ele nu spun destule. Ce e acest muzeu? Tătucul Google mă ajută din prima cu un articol dedicat muzeului.

Articolul conține doar șase poze cu mici explicații, din care aflu că muzeul este privat, și găzduiește peste 25 de mii de exponate.

Deși este doar o scurtă înșiruire de șase poze, articolul pare destul de important, din moment ce apare copiat integral în alte publicații, toate din China. Mai sus era ceva numit news alt doilea   e ceva numit ECNS, și mai văd unul numit Global Times.  Altul e pur și simplu China.org.

Un alt articol, mai cuprinzător mai oferă ceva informații, (printre care și precizarea că există  de fapt 30 de mii de exponate, și mai apere și numele Wang Tongling), dar insuficient. În fine pe a doua pagină de Google apare și intrarea dedicată muzeului Luoyang în Wikipedia. Dar este un muzeu istoric dedicat mai multor aspecte ale culturii chinezești, nu doar Goului.

După două pagini de Google nefiind lămurit, am decis să las pe altă dată căutarea de informații despre acest muzeu.

Categories: Diverse

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive