Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Jocul propagandei

Propaganda mi-a sunat întotdeauna ca fiind un termen negativ. Era de așteptat, avînd în vedere contextul în care l-am întîlnit întotdeauna.

Dar tocmai am realizat că propaganda nu este obligatoriu nocivă. Ea este doar instrument, deci depinde de modul în care este folosit acel instrument, dacă rezultatul este ceva pozitiv sau negativ.

De fapt sinonime pentru propagandă pot fi reclama sau promovarea. Și ca și propaganda, reclama este ceva preponderent negativ datorită modului în care este folosită, dar are și părțile sale bune.

Noua lumină asupra conceptului de propagandă a fost aruncată de situl https://propagandagame.org. Nu am săpat destul  ca să văd care este scopul final al celor ce au lansat acest sit, sau joc, dar la prima vedere pare doar un instrument de pregătire contra propagandei, evident în conotația sa negativă. Dar indiferent de motive, situl oferă o analiză a propagandei, și studiind această analiză putem deschide ochii mai bine în ceea ce privește promovarea, evident, promovarea Goului.

Conform celor spuse pe sit, varianta originală a jocului a fost oferită de ROBERT W. ALLEN și LORNE GREENE, în urmă cu jumătate de secol.

 

Categories: Resurse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive