Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Learn Go

Plouă cu tutoriale în ultima vreme.

Probabil că ar fi trebuit să scriu titlul în română, Învață Go. Dar avînd în vedere că tutorialul este în engleză, dacă nu înțelegi titlul acestui articolul, nu-i nici o pagubă, pentru că oricum nu te poți folosi de tutorial.

Learn Go este evident, un sit dedicat începătorilor. Autorul este AdamR, din Cehia, și a creat tutorialul în onoarea veteranului tutorial creat de Hiroki Mori.

Grafica mi se pare asemănătoare cu cea a unui alt tutorial prezentat cu nu foarte mult timp în urmă. Probabil este vorba despre același tutorial dar aflat într-o fază incipientă. Problema este că la o căutare sumară nu am reușit să dau de acea prezentare, așa că pentru moment sînt în ceață. Nu am idee dacă este vorba despre același sit, este o foarte mare asemănare la nivel grafic, sau este un glitch în Matrix, și am văzut un crîmpei din viitor.

Nu am disecat tot tutorialul, dar la prima vedere este prezentabil, are și cîte o bară de progres pentru fiecare capitol, care deși nu este vitală, este o funcție utilă pe undeva.

Există trei mari categorii, Reguli de bază, Tehnici Locale și Strategii pentru întreaga tablă.  Fiecare are cîte cinci șase secțiuni care acoperă tot ceea ce este necesar unui începător.

O a patra secțiune este dedicată prezentării pașilor următori cum ar fi locurile unde poți juca, unde poți învăța mai mult, unde poți pune întrebări, și un dicționar de termeni.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive