Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Primăria și șahul, de ce nu și Goul?

Veste bună pentru șahiștii gălățeni, inventarul de mese de șah din parcuri va fi modernizat.

Și pînă acum primăria a avut grijă de șahiști, pentru că în parcul de la elice aleea este plină de mese de șah și remi, la fel și în parcul de pe Saturn. Acolo mesele chiar au o tentativă de copertină.

Și iată că acum a fost aprobat un proiect pentru patru noi terase cu mese de șah.  Succintul articol de mai jos ne dă cîteva detalii.

https://www.viata-libera.ro/eveniment/134918-peste-140000-de-euro-pentru-patru-cluburi-de-sah

Două terase vor fi în parcul de pe Saturn, unul în 19, cred că lîngă piață unde este ceva care arată ca un părculeț, și unul în piața din 39, probabil în micul parc de acolo. Dar nu se spune dacă terasele vor înlocui mesele actuale, sau le vor suplimenta pe Saturn.

Ocazia este excelentă pentru a presa pentru măcar o masă sau două de Go alături de cele de șah. Alex a tot visat la o cerere către primărie pentru a instala mese de Go, Dar cu tot entuziasmul nostru verbal, proiectul a rămas în stadiu de vis. Eu speram măcar să ni si aprobe să o facem cu fonduri proprii, dacă nu mese, măcar un goban supradimensionat desenat pe beton.

Articolul respectiv a provocat și trei comentarii, dintre care două fiind despre cum că terasele vor atrage mai mulți boschetari, iar unul despre prețul exagerat al proiectului.  La o privire succintă, da, prețul pare cel puțin dublu, dar avînd în vedere că deseori prețurile sînt umflate și de zece ori, poate că prețul nu e chiar exagerat, mai ales că nu știm de fapt cît de mari vor fi terasele. Avem o imagine în articol, dar nu e garantat că e realistă. Probabil e culeasă de pe net. Oricum, imaginea nu e tocmai încurajatoare. Mesele par cam înghesuite.

În fine, concluzia este că lucrurile se pot mișca. Dar evident, nu de la sine. E nevoie de aportul nostru.

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive