Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Goul în cărți și filme continuă

Am început această serie de recenzii despre cărți și filme care conțin scene despre Go acum aproape zece ani.

Am făcut o prezentare a acestei serii doi ani mai tîrziu. Informația principală fiind sursa listei de filme, și anume  cea de la Senseis. Lista conținea vreo cincizeci  de titluri.

Acum un deceniu mai tîrziu, categoria Go în cărți și filme găzduiește peste 90 de articole. Dar din lista originală de 50 de titluri am acoperit doar jumătate, deși practic doar două dintre filme nu le-am găsit încă. Există aici mai multe articole pentru că unele sînt dedicate unor cărți, nu filme, altele sînt dedicate unor filmulețe ce se găsesc pe net, iar unui film mai special, i-am dedicat mai multe articole urmărind progresul producției sale.

De asemeni, mai există și alte filme care nu au fost încă incluse acolo, dar le-am găsit în alte liste. Scopul acestui articol este prezentarea acestor liste, dintre care unele obișnuiesc să dispară, sau să fie dosite prin cotloane greu de găsit.

  • Television, este o listă, tot la Senseis, evident dedicată serialelor TV.
  • IMDB- Go Movies, importantă, fiind IMDB, dar prea scurtă.
  • MySanrensei, o altă listă privată, promițătoare, dar încă incipientă.
  • Eurogofed, federația europeană pornise frumos, dar a abandonat.
  • BGA, listă frumos aranjată pe categorii.
  • BoardGeek, doar o tentativă într-un forum.
  • OGSForum, o discuție care a trecut de 100 de comentarii.
  • Un tag la FB, o serie de postări din diverse grupuri de Go.

Oricum, majoritatea sînt doar liste, cu un eventual scurt comentariu, nu cu recenzii și scene din film, deci pot spune cu satisfacție că lista mea de recenzii este cea mai valabilă din toate listele, chiar dacă nu este cea mai completă.

De asemeni mă pot lăuda că la inițiala listă din Senseis șansa a făcut să pot contribui și eu cu vreo patru titluri, pentru că am descoperit filmele, și nu erau menționate în nici una dintre liste. Astfel se face că cel puțin unul dintre comentariile mele a fost preluat de autorul listei de la Federația Europeană de Go.  Păcat că acea listă a fost eliminată de pe sit. Probabil voluntarul ce o menținea a obosit, și cei ce au preluat nu au găsit-o ca fiind importantă. O vreme lista a putut fi accesată la o altă pagină acolo, dar numai dacă știai numele paginii. Chiar și la BGA este acum aceeași bubă, pagina este activă, dar dacă nu știi numele, nu o poți găsi nicăieri în meniuri. Există totuși posibilitatea de a folosi funcția de căutare. La Eurogofed, această funcție nu există.

 

 

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive