Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Baduk Movies

Baduk Movies este un sit pe care am dorit să îl prezint de ceva vreme dar mereu a rămas în stadiu de ciornă.

Descrierea dată de autori este simplă:

BadukMovies a fost lansat în martie 2012. Episoadele sînt create de Peter Brouwer 6D, Kim Ouweleen 4D, Cho Hye Yeon 9p, Kim Sung-rae 8p, Yoon Youngsun 8p, YoonYoung Kim 4p, Alexandre Dinerchtein 3p, Baek Jihee 2p și Gansheng Shi 1p . BadukMovies este puternic inspirat de RailsCasts, o emisiune screencast cu screencasts săptămânale despre dezvoltarea web cu ruby on rails. Dar evident noi nu avem de a face cu dezvoltarea web. BadukMovies acoperă o mare varietate de subiecte despre Go. Ne propunem să publicăm cel puțin un episod nou în fiecare săptămână și să răsădim Igo în întreaga lume.

Deși este numit Baduk Movies, Filme despre Go, practic ce găsim pe sit nu sînt tocmai filme, ci lecții audio acompaniate de diagramele respective prezentate într-un editor sgf. Evident, se poate spune că sînt filme pentru că sînt imagini în mișcare, dar cînd spui film te aștepți să fie ceva filmat … în realitate. Și cum sînt filmate o mulțime de astfel de filme în care vedem comentatorul cum plasează efectiv piesele pe o tablă de demonstrație, sau chiar animate pe ecran într-un editor sgf, dar totuși văzînd și pe cel ce comentează, aș considera că acesta nu sînt tocmai fime ci animații comentate. Dar acesta este un detaliu lipsit de importanță.

Filmele sînt destul de scurte, în jur de un sfert de oră, dar unele doar opt minute altele chiar jumătate de oră, în funcție de complexitatea subiectului abordat.

Există peste două sute de filme, care pot fi răsfoite după categorii precum

  • Deschidere
  • Joc de mijloc
  • Sfîrșit de joc
  • Punctul 3X3
  • Viață și moarte
  • Tesuji
  • Mutări capcană
  • Aji
  • Partide comentate și alte cîteva categorii.

De asemeni, pentru cei ce nu agreează acest format, există formatul sgf cu comentarii scrise.

Situl are de asemeni și o colecție de aproximativ 70 de mii de partide profesioniste dintre care vreo 70 sînt clasificate ca pietre prețioase. Partidele mai pot fi căutate și după numele jucătorilor, sau, foarte important, după poziție. Dacă ai întîlnit o poziție pe care nu știi cum să o abordezi, o cauți aici și vezi cam cum s-a continuat.

Foarte utilă este și funcția de căutare după cuvinte cheie.

Se merită menționat că situl este gratuit și poate fi accesat la liber, dar există și posibilitatea de a crea un cont care oferă unele beneficii, precum marcarea filmelor deja vizionate, dar și cumpărarea de credite. Nu am idee la ce folosesc aceste credite.

 

 

Categories: Resurse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive