Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Pietrele care cad nu sînt grele

Cu siguranță titlul acestui articol te va mira, și te vei întreba care este semnificația sa. Sau poate că te vei gîndi la piesele pierdute de pe goban, care nu mai au cine știe ce valoare, greutate.

Și dacă citești aceste rînduri doar ca să afli semnificația, vei fi dezamăgit. Singura semnificație este că reprezintă titlul unui blog. Dar de ce autorul a folosit acest titlu, nu știe nici el. Răspunsul este că a fost lipsit de inspirație cînd a început să scrie, și acesta a fost primul lucru care i-a venit în minte.

Blogul este Falling Stones are not Heavy, și nu sînt tocmai sigur că își are locul aici, dar are totuși și o parte dedicată Goului, așa că i-am făcut loc în categoria Diverse.

Autorul este Ho Hock Doong un personaj plin de pasiuni de pe undeva de prin Malaezia. El dedică acest blog cîtorva dintre pasiunile sale și anume, filmele, Mahler, Goul, plus alte cîteva. Începînd cu 2005, timp de vreun deceniu a scris aici cîteva sute de povești dintre care multe despre Go. La întîmplare aleg una în care spune despre o partidă de Go jucată orbește. E de la sine înțeles că este vorba despre Go jucat fără a privi la tablă, nu Go de care joc eu, orbește adică fără să mă uit ce fac, la figurat nu la propriu.  Următorul articol este unul în care se comentează partida, dar din nefericire diagrama a dispărut de acolo.

Ho Hock Doong a scris ulterior și o carte de promovare a Goului, o inițiere pentru începători, care probabil încă poate fi cumpărată.

Cu siguranță cei interesați vor găsi multe dintre aceste povești captivante.

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive