Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Campionatul European pe echipe, ediția a 10 a, runda trei

După un început promițător, runda trei vine cu o spectaculoasă și neașteptată înfrîngere pentru România la o echipă abia urcată în prima ligă, Austria.

Plutind în partea superioară a clasamentului în liga B, Austria a reușit doar o singură dată să aspire la calificare, dar pe care a pierdut-o în favoarea Israelului, în ediția a treia. Acum, în primele runde, grele, a reușit să cîștige o singură partidă, la masa a treia. Dar la noi a luat, surprinzător, trei partide. Se vede că toți trei, Popic Cornel și Dragoș, cu toată experiența lor de decenii au căzut în greșeala de a crede că au partide ușoare și au jucat prea relaxat. Sau poate nu toți. Popic în toată cariera sa, a jucat de șapte ori cu Viktor Lin, din care a cîștigat doar de trei ori, deci Viktor e un adversar mai mult decît incomod.

Elian e singurul care a cîștigat, e drept la un adversar cu patru ranguri mai jos. Apropo de ranguri, cei de la Pandanet se pare că nu au timp să îl crească pe Elian suficient de repede în rang. Abia au apucat să îl treacă la 5 dan, și Elian a și trecut la 6. Anul trecut îl ținuseră la 4, deși el urcase la 5 încă din 2018. Elian crește mai repede decît sînt ei în stare să actualizeze.

Revenind la lupta pentru calificare, tot ce mai putem face acum este să deplîngem înfrîngerea și să calculăm ce șanse mai sînt. Nu sînt multe, dar nu e totul pierdut. În principiu ideea e simplă, cu 11 puncte, calificarea e pe acolo. Deci este de învins cele cinci echipe din partea de jos, și de luat măcar un punct la cele patru din partea superioară. Dar cu aceste două puncte pierdute e nevoie de trei de sus. Cu Rusia nu prea poți să stai de vorbă, mai rămîn Cehia Ucraina și Franța, care și ea anul trecut s-a ținut bîrzoi. Deci trebuie o victorie și un egal la Cehia și Ucraina. E posibil? Cu siguranță, dar nu cu ușurință.

Celelalte confruntări în această a treia rundă, au fost Cehia care cu o nouă confruntare lejeră cu Israelul rămîne pe primul loc cu un scor curat, și șase puncte acumulate. Rusia și Franța trec de Germania respectiv Ucraina și păstrează locurile 2-3 după egalul reciproc de runda trecută. Ungaria înfrînge Polonia și rămîne alături de ea și Austria cu două puncte. Noi rămînem pe locul 5 la egalitate de puncte cu Ucraina cu care se pare că ne vom lupta pentru calificare. Israelul și Germania cu zero puncte se gîndesc la strategii de evitare a retrogradării.

În continuare partidele acestei runde.

BCristian Pop (CPop) 7 dan WViktor Lin (Sandmann) 6 dan Alb+21.5

 

Download SGF

 

WGheorghe Cornel Burzo (Cornel) 7 dan BSchayan Hamrah (schayan355) 5 dan Albul cedeaază

 

Download SGF

 

BDragos Bajenaru (bok) 6 dan WBojan Cvjetkovic (Geas) 3 dan W+5.5

 

Download SGF

 

WElian_Ioan Grigoriu (elianovici) 5 dan BPeter Neubauer (Animiral) 2 dan Negrul cedează

 

Download SGF

 

Rezultate şi partide preluate de pe Pandanet

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive