Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Un milion de partide

European Go Database este chiar chintesența Goului european din moment ce aici se găsesc toate rezultatele concursurilor oficiale.

Și o chintesență a chintesenței este o mică statistică ce se găsește pe prima pagină.  Sînt cîteva date pe care cu siguranță că le-am observat de-a lungul timpului, dar pe care le-am ignorat și uitat definitiv. Dar recent cineva a atras atenția asupra unuia dintre cele cinci numere.

Este numărul de partide luate în evidență, care a depășit de ceva vreme milionul. Este o cifră impresionantă. În Europa s-au jucat oficial peste un milion de partide de Go.

Surprinzător alte numere par chiar mici.  Nu și numărul turneelor, pentru că 14 mii de concursuri, desfășurate pe parcursul a 25 de rezultă peste 500 anual. Adică săptămînal undeva în Europa au avut loc zece concursuri de Go.

Dar numărul jucătorilor pare cam mic, nici măcar 50 de mii. Să nu uităm că e vorba de jucători care au jucat temporar.  Jucători activi în acest moment sînt sub 7 mii conform statisticilor.

Dar cu adevărat mici sînt numărul de partide notate, nici măcar 800. Și aici nu e doar din cauza jucătorilor care nu se deranjează să își noteze partidele. E vorba de organizare, pentru că la concursurile importante partidele de la primele mese sînt dfuzate pe diverse canale.

De asemeni nici numărul celor care au o fotografie la profil nu este foarte mare. Puțin peste 800. A avea  o poză la profil mi se pare o chestie de seriozitate. Și aici este pe undeva tot o chestie organizatorică. Cel puțin pentru jucătorii legitimați, care oricum, au trimis o fotografie pentru legitimație.

 

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive