Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Țeapă (2019)

Cheat este un nou serial, lansat acum două luni în Japonia. Din nefericire, căutările vor fi îngreunate de existența altui serial Cheat, american, care ocupă primele pagini. Serialul mai apare și sub numele de Cheat: Beware of the Scammers. Dar căutînd după numele original, Chito: Sagishi No Minasan Gochui Kudasai, este ușor de găsit pe IMDB, sau multe alte situri de prezentare cum ar fi MydramaList, sau chiar și de filme online care cu siguranță nu sînt tocmai legale.

Pe unul dintre ele, falldrama am și văzut primul episod, cel care și conține aproape de sfîrșit, la minutul 38, o secvență în care apare un goban cu o poziție de Go aproape realistă.

Poziția apare ca fiind realistă la prima privire, dar cu un pic de atenție observăm că sînt prea multe pietre negre. S-ar putea spune că se joacă la handicap cu reguli chinezești, din moment ce punctele 4X4 sînt libere. De asemeni, cunoscătorii nu prea sînt de acord cu josekiul din dreapta.

Dar dacă nu oprim filmul pentru a analiza poziția, ne lămurim că acolo nu se prea joacă Go, pentru că imediat pe Goban apare în centru o rață de cauciuc.

Apoi mai apar rapid încă două, formînd o gură de tigru,

și în cele din urmă a patra.

Partida nu este una de Go, ci doar ceva care să umple ecranul pentru cîteva secunde cît se livrează ceva dialog. Oricum, în cele cîteva secunde, în prima imagine, observăm că piatra neagră este plasată corect, ținută între index și arătător. În a treia imagine vedem că lîngă piatra neagră a apărut și una albă, dar plasată tot de cel ce a pus și piatra neagră. Deci este o partidă rejucată, sau poate doar piese puse în joacă.

Despre serial nu pot spune decît că este o producție slăbuță adresată adolescentelor sau poate preșcolarilor. Acțiunea se desfășoară în jurul ideei de țeapă. Un polițist și un grup de păgubași se organizează și trag țepe unui grup de borfași care i-au păgubit. Subiectul este generos, dar calitatea jocului actoricesc și stilul filmării fac serialul imposibil de vizionat. Dar dacă ești masochist, vrei să vezi cîteva decoruri din Japonia modernă, sau apreciez acest stil de unor nipon, posibil ca serialul să fie satisfăcător. Eu am reușit cumva să trec de primul episod în dorința de a vedea faza cu gobanul, dar numai că episodul are și subtitrare în engleză. M-am oprit aici.

 

 

 

 

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive