Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Construiește propria ta inteligență artificială

Deepmind a pus bazele a ceea ce cunoaștem azi ca AlphaGo, Alphazero, mai tîrziu, și chiar a oferit la liber instrumentele necesare pentru ca oricine să își poată construi propriile rețele neuronale. Am mai pomenit despre acest lucru cînd am povestit de Leela, sau chiar de algoritmi pentru sortat castraveți.

Și cu toate acestea nu prea mulți au profitat de acest lucru. Mult timp Leela nu prea a avut concurență. Abia acum într-un tîrziu as apărut KataGo.  Cu siguranță au existat destui care au încercat, dar se vede că nu toți au avut resursele necesare sau capacitatea de a duce proiectele la bun sfîrșit.

Dar DeepMind nu a stsat pe loc, a împins lucrurile mai departe.

După AlphaZero, care spre deosebire de AlphaGo, a reușit să își rafineze puterea de joc fără a studia partide jucate de oameni, iată că apare o versiune de inteligență artrificială capabilă să evolueze nu doar studiind fără un exemplu, dar chiar fără să știe regulile jocului. Pare de neînțeles, dar nu e treaba mea să vă explic cum vine asta, pentru că nici eu nu am înțeles. Dacă vreți să elucidați misterul puteți studia următorul articol, mult prea alambicat pentru puterea mea de procesare.

Ca și în cazurile precedente, vi se pun la dispoziție instrumentele necesare cu care vă puteți construi propria inteligență artificială. Vă urez succes.

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive