Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cîntecul de lebădă a lui Lee Sedol

În articolul precedent în care povesteam despre retragerea lui Lee Sedol, am menționat că acesta va juca trei partide contra lui HanDol.

Dar nu știam și datele celor trei partide. Între timp le-am aflat. Partidele se vor juca mîine, pe 19 și pe 21. Nu am aflat și ora, dar probabil se vor juca dimineața, ora locală. Fiind Coreea, pentru noi va fi și mai devreme, probabil vreo 2 sau 3 noaptea. Asta va fi bun pentru cei ce se scoală cu noaptea în cap, pentru că deși nu prind deschiderea, prind partea mai interesantă. Cei ce se culcă tîrziu, nu prea au noroc să urmărească în direct, dacă nu vor să stea pînă se luminează. Nu am idee unde se va transmite, dar probabil se va găsi cineva să o facă pe principalele servere de Go.

Meciul va fi interesant mai ales pentru handicapul pe care îl va primi Lee Sedol. Mulți dintre noi voiam să știm cam cîte pietre ar avea nevoie un jucător de top pentru a cîștiga. Acum vom afla parțial, pentru că se va începe cu o piatră handicap, și acesta se va schimba cu o piatră în plus sau minus în funcție de rezultat. De fapt pe tablă vor fi puse două pietre, dar albul va primi 7,5 puncte komi, deci nu sînt chiar două pietre handicap, ar fi cam una și jumătate.  În caz de înfrîngere, Lee mai pune o piatră, și chiar dacă dă acele șapte puncte, deja partida se apropie de legendarul handicap cu care jucătorii de top presupuneau că pot cîștiga la un jucător perfect. Dacă pierde și a doua partidă, ultima o va juca cu patru pietre handicap. Oricît de puternic ar fi un program, cred și eu în acele trei divine pietre și presupun că Lee va cîștiga această partidă. A juca la handicap este deja umilitor pentru un jucător de top, în special Lee, dar să piardă la patru ar fi chiar umilința supremă.

O discuție pe această temă, s-a încins în cadrul celei despre retragerea lui Lee, pornită pe forumul OGS.

A fost creat și un poll în privința rezultatului.

După cum am spus, cred că Lee va lua măcar un punct. Dacă nu reușește cu 3, cu 4 ar cam trebui, mai ales că, să nu uităm, că HanDol, nu este cel mai tare dintre programe. Și dacă reușește cu 3, trecînd înapoi la 2, nu va lua al doilea punct. De asemeni, nu este exclus ca să poată cîștiga și doar cu 2, deci va lua un punct în prima partidă, va pierde partida la paritate, și va lua iar un punct la 2.  Dar uite că din cei 18 care au răspuns la poll, există unul care are încredere în divinitatea profesionistului  de Go și crede că Lee va obține trei victorii. Practic asta ar însemna ca în ultima să îi dea două handicap programului. La polul opus, opt persoane cred că Lee nu va cîștiga nici măcar cu patru pietre. De asemeni, există și două persoane care cred că lui Lee îi sînt suficiente 2 pietre pentru a cîștiga. Voi ce părere aveți? Am creat un poll în FRGo.

https://www.facebook.com/groups/119509481436954/permalink/2607841835937027/

Categories: Anunţuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive