Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Inițiere în Go la Palatul Copiilor Galați

Dacă ai ajuns aici, înseamnă că vrei să joci Go, dar încă nu știi cum.

Goul este foarte simplu, se joacă cu piese de două culori diferite, pe o grilă de orice dimensiune. În mod uzual se folosesc table de 19X19 și 9X9, mai rar de 13X13. Piesele se plasează pe intersecțiile caroiajului, scopul fiind înconjurarea unui teritoriu mai mare decît al adversarului. Piesele perfect înconjurate de piese adversare sînt capturate.

Asta este tot, acum știi să joci Go, tot ce trebuie să mai faci este să găsești pe cineva cu care să joci.

Dar regulamentul complet mai are cîteva reguli, tot simple, pe care le poți citi mai tîrziu.

De asemeni, ca în orice joc există unele tactici, strategii și șmecherii, pe cele mai simple le poți descoperi în aceste cîteva lecții pentru începători. sau poți alege acest tutorial, care este mai bine realizat. Mai puține cuvinte și mai multe exemple.

Dacă ai citit cu atenție lecțiile, acum pasul următor este să cauți pe cineva cu care să joci. O poți face pe OGS. Poți juca și fără să fi citit lecțiile, dar vei pierde mai multe partide învățînd din greșeli.

Pe OGS te poți înscrie în grupul Palatul Copiilor Galați, unde vei juca cu alți copii din Galați cu care mai tîrziu te vei întîlni la concursurile cu premii.

Pe lîngă plăcerea de a juca Goul îți oferă și alte avantaje, cele mai mici fiind premiile la diverse concursuri, dar și mai mari precum tabere sau burse în străinătate.

Două exemple recente fiind Elian Grigoriu și Gabriela Vlad.

Elian a beneficiat de o bursă în China anul trecut, și în prezent este cu o bursă la Universitatea din Jena Germania.

Gabriela Vlad tocmai a revenit din Coreea unde a fost cu o bursă la BIBA.

Și acum înscrie-te pe OGS.  Ai nevoie doar de un nume de utilizator și de o parolă. Vezi să nu uiți parola. Ca să fii sigur că nu o uiți poți pune și emailul ca să ai unde recupera. După ce ești logat pe OGS, mergi înapoi în browser în pagina grupului și intri în grup. Dacă știi să joci deja te poți înscrie în scări. Iar dacă nu, tutorialul este la îndemînă.

Pentru cei ce au nevoie de ajutor, sau vor să discute mai multe detalii o pot face pe grupul existent pe Facebook,  https://www.facebook.com/groups/460794221286649

 

Succes.

Categories: Incepatori Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive