Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Goul și pictura

Goul este el însuși și joc și artă, și este subiect în multe alte arte. Am pomenit despre asta în seria Go în Cărți și Filme, sau în diversele articole despre fotografii, caricaturi, sau chiar o piesă muzicală în care Goul este muza. În pictură și sculptură este deja un subiect clasic în est. Nu și la noi.  La noi sînt cunoscuți cel puțin doi autori de caricaturi avînd Goul ca sursă de inspirație, autori pe care i-am prezentat deja.

Azi văd o postare a lui Alexander Dinerchtein, care voia să afle autorul acestei picturi.

Răspunsurile au venit instant, identificînd autoarea, ba chiar și partida din pictură, care este chiar partida cîștigată de Lee Sedol la AlphaGo. A apărut și o sugestie de titlu, Ultima victorie a umanității.

Autoarea este Alizée Chabincare fiind prezentă pe FB a confirmat personal după două ore că este pictura sa. Vizitînd pagina sa de facebook am găsit și blogul său unde există o colecție întreagă de picturi dedicate Goului. Nu sînt profund impresionat de calitatea picturilor sale, dar fără îndoială afișele sale create pentru diverse concursuri și evenimente, au adus un plus de valoare. Am menționat în trecut un astfel de plus adus unui club, dar atunci era vorba despre arta fotografică. Privind aceste picturi îmi imaginez cum ar fi dacă am avea printre noi și artiști. Zic a avea printre noi pentru că nu îmi imaginez că am putea plăti artiștii pentru timpul și talentul lor.

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive