Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Detalii pentru concursurile pe OGS

OGS nu este un server chiar nou, dar din cîte văd, nu este prea folosit de noi, deși are multe opțiuni mai interesante decît KGS.

Una dintre acestea este posibilitatea de a juca în ladder, un concurs perpetuu în care te lupți pentru un loc cît mai bun. Există trei scări pentru întregul server, pe cele trei dimensiuni standard, dar și scări dedicate fiecărui grup creat. Grupurile sînt echivalentul camerelor de pe KGS. Pentru a elimina problema stabilirii unei ore de joc, toate aceste partide se joacă cu timp foarte lung, așa numit prin corespondență.

O deosebire este că nu poți crea partide în grup, ci o poți face doar în pagina dedicată întregului server, unde fiind foarte mulți jucători, partida va fi preluată foarte rapid de un jucător dornic. În schimb există opțiunea de a provoca direct un jucător, atunci cînd se dorește un partener anume. Dar în grup pot fi create concursuri, care pot fi cu invitație, adică numai cei vizați pot participa, sau la liber pentru toți membrii grupului, ori la liber pentru oricine, caz în care concursul va fi vizibil și în lista publică de concursuri. Singura constrîngere este înscrierea în concurs înainte de ora începerii. Pentru cei foarte activi la nivel de server un nou concurs este lansat la fiecare jumătate de oră.  Sînt concursuri pe toate gusturile, pe cele trei dimensiuni, dar și cu timp de joc de la bliț la corespondență. Un bonus al acestor concursuri sînt trofeele ce  rămîn vizibile pe pagina personală. Eu am vreo 80 acumulate în aproximativ 4 luni cînd am fost activ, dar unii au sute. Problema cu aceste concursuri este cea universală, și anume numărul mic de participanți. Uneori nu se adună numărul minim, și concursul este anulat. Cu o bună promovare se pot aduna un număr mare de jucători totuși.

Seria de concursuri pe care dorim să o lansăm acum este dedicată jucătorilor locali, și este o continuare a concursurilor cu care sîntem deja obișnuiți. Pentru varietate, se va juca și pe table mici, scăpînd de problema căutării adversarului în timpul săptămînii. Concursul va fi cu oră fixă, și cine dorește să joace, se înscrie, și joacă. Primul concurs de test s-a și desfășurat acum două zile, și fiind bliț de 13, s-a încheiat într-o oră.

Vor urma și alte concursuri asemănătoare, tot în cele două zile libere, spre seară, pentru a fi mai mulți participanți.

Cine are sugestii sau comentarii, poate să le facă publice.

 

Categories: Concursuri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive