Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Nevoia de a te întîlni la club

Subiectul gobanului care să înregistreze mutări a fost unul pe care l-am abordat adeseori. Și au existat destui cei interesați de acest lucru. Dar după cum se vede, costul senzorilor a limitat accesul majorității la acest tip de jucărie. Ideea de a înregistra cu camere pare mai valabilă, dar după cîte văd nici această metodă nu prea prinde.

Dar recent, datorită conjucturii, camera și-a găsit locul lîngă goban.

Următorul articol publicat de AGA ne arată o soluție găsită de cei care agreează mai mult jocul la club, pe tablă reală, decît cel online, acasă pe calculator.

Players use Zoom to give online Go an in-person feel

Practic joci tot acasă, prin intermediul calculatorului și al internetului, dar pentru a emula atmosfera de club, folosești o tablă de joc reală, pentru a plasa pe ea pietre reale, iar pe calculator vezi tabla și mutra partenerelui de joc. Prsactic este o partidă directă, pentru că nu este un server de Go la mijloc, ci doar echipament real de joc, și pe calculator un serviciu de conferință la distanță. În acest caz a fost folosit Zoom, dar cu siguranță există multe alte platforme disponibile.

Există și o imagine care ilustrează acest experiment.

Imaginea este prea mică pentru a vedera clar detaliile, așa că personal greu am înțeles ce se vede acolo. Și nici acest mod de a juca nu îmi lipsește foarte mult, fiindcă mă adaptez ușor la noi condiții, dar probabil sînt destui cei interesați, așa că poate ideea le este de folos.

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive