Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

BGA și BGJ

Nu cred că am povestit prea mult despre Asociația de Go Britanică și de British Go Journal, revista publicată sub egida sa,  dar am menționat în treacăt că pe vremuri, pe cînd internetul era doar e chestie SF, sau încă nu tocmai la dispoziția publicului larg, revista britanică a fost o adevărată comoară. La patru luni primeam un nou număr, destul de dolofan din care mă adăpam cu nesaț. Existau de toate în revistă, analiza unor partide, probleme, informații despre concursuri, interviuri, și povești.   Multe dintre ele îmi erau străine fiind vorba de scena britanică. Dar în timp mi-au devenit familiare, fiind în corespondență cu cîțiva dintre membrii BGA, și citind atîtea detalii în revistă.

Ulterior Goul la noi s-a mai dezvoltat, a apărut și abundența de informație de pe net, grupurile de discuții, și nevoia de a citi BGJ s-a diminuat. Și la un moment dat nu am mai reușit să plătesc taxa de membru BGA, așa că acest capitol a trecut în istorie. BGJ a rămas doar sursă de inspirație pentru propria noastră revistă, ProGo, care a existat doar vremelnic.

Acum vreo doi ani, apăsat de prea multe frustrări și împins de nostalgie, am devenit iar membru BGA. Mai era și dorința de colaborare cu o asociație de Go de succes, cu care speram să putem lansa o serie de acțiuni care să fie reciproc avantajoase. Galațiul fiind oraș înfrățit cu unul britanic, îmi dădea ceva speranțe.

Din nefericire singura reacție a britanicilor a fost să îmi mulțumească pentru bani și să îmi trimită revistele și buletinele informative. Propunerile de colaborare au rămas fără ecou. Se vede că și la ei, entuziasmul voluntarilor s-a diminuat.

Dezamăgit de tăcere și de calitatea revistei care este o umbră palidă a ceea ce a fost, deja mă hătărîsem că următorul an nu voi mai contribui cu prezența și taxa de membru. Cu siguranță și pretențiile mele au crescut, și pe vremuri revista mi se părea extraordinară, în lipsă de altceva, iar acum cu toate că de pe scena Goului online au dispărut unele resurse importante precum GogameGuru, sau EuroGoTV (revenit acum, la nivel nesatisfăcător) există suficientă informație ca să potolească oricui setea de cunoaștere.

Și pe acest fond găsesc în ultimul buletin, următorul anunț.

După cum se vede, ca și la noi, voluntarii se răresc. ProGo a încetat să existe pe același motiv. Deci se pare că și BGJ va intra în istorie. Nu-mi rămîne decît să zîmbesc amar, gîndindu-mă că oricum nu îmi mai doream să o cumpăr. Fac și eu ca vulpea cu strugurii cei acri.

 

 

 

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive