Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

EGC 2020?

După cum bine se știe multe concursuri de Go au fost anulate.

Cîteva dintre concursuri s-au ținut totuși online, printre care și Congresul American de Go.  Nu știu cît poate suplini un concurs online unul pe viu, dar un congres… nici atît. Am avut intenția de a urmări să văd ce iese, dar nu m-a prins. Eram prins cu altele.

Acum iată că văd pe OGS  un anunț captivant.

Deci și EGC se ține online anul acesta? eu auzisem că s-a amînat.  dau fuga la google, de lene să scriu adresa sitului EGF și primul rezultat este http://egc2020.com   care o competiție de jocuri video. În fine dau și de adresa congresului. Nu era EGC2020.eu măcar, ci https://egc2020.org.ua   În fine, da, data e fixată pentru anul viitor.

Îmi înving lenea și scriu eurogofed.org și la știri nu apare nimic, așa că nu aș fi aflat chiar dacă eram abonat la știrile EGF. Dar la concursuri este publicat un nou concurs Online European Championship.  Deci ar fi OEC. De ce pe OGS apare ca EGC? Să nu fim scîrțari totuși.  Hai să vedem despre ce este vorba.

Concursul este cam pe sfîrșite, perioada de desfășurare fiind 24  septembrie- 25 octombrie. Mda, am mai văzut anunțuri pe OGS, dar nu mi-a sărit în ochi să fie un concurs european, și am ignorat. Ciudat e că nu am observat nici prin alte părți să fie anunțat. Nu pentru că ar fi putut prea mulți participa, pentru că este un concurs rezervat primilor 32 de jucători europeni, dar măcar pentru a fi urmărit. Nu e mare bai. Fiind online partidele se pot vedea și retroactiv.

Se pune serios și problema folosirii AI, jucătorii fiind obligați să se filmeze pe ei personal cît și ecranul. Măsurile mi se par irelevante, pentru că se pot aranja nenumărate posibilități de a transmite mutările fără ca acest lucru să fie vizibil pe camere sau calculator. Oricum, se va folosi și analiza AI pentru a depista trișorii acolo unde există suspiciuni. Dacă era un concurs fără premii tentația de a trișa probabil ar fi fost mai puțin probabilă, mai ales că e vorba de jucători de top. Dar pentru că 5 mii de euro e o miză mare…

Și Elian a avut drept de joc, dar a fost eliminat din prima rundă, fiind un concurs de tip KO.

Oricum, mai sînt trei runde care pot fi urmărite pe viu, sferturile, semifinala și finala.

Categories: Concursuri

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive