Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Hikaru, versiunea chineză

Cu siguranță deja ai auzit de Hikaru.

Acest personaj animat se pare că a fost cel mai bun promotor al Goului pînă la apariția altui promotor artificial, Alpha Go.

Recent, cineva chiar a pus o întrebare pe un grup de Go, dacă mai există cineva care nu a vizionat deja animeul. Și se pare că sînt destui. E de înțeles. Genul se potrivește copiilor, și mulți dintre noi nu mai sînt copii, și nu mai apreciază animațiile. Răspunsul meu la acea întrebare a fost că nici eu nu l-am văzut, pentru că filmul este foarte bun pentru a atrage pe cineva în lumea Goului, dar eu eram deja pasionat de Go cînd a apărut Hikaru, așa că de ce să îmi mai bat capul? 🙂

De fapt acum vreo zece ani am încercat să îl vizionez, dar după primul episod nu am reușit să mă întorc la el decît recent prin primăvară. Evident, am reluat primul episod, am trecut și de al doilea, dar al treilea nu mai rețin dacă l-am deschis. În ritmul ăsta în trei sau patru mii de ani posibil să îl fi terminat.

Dar surpriză, anul acesta chinezii au scos o versiune adaptată, dar nu animație ci cu actori. Qi Hun, după cum este numit în original, apare și pe IMDB,  dar e doar un ciot de articol, pentru că sînt listate doar trei episoade din cele 22 apărute pînă în acest moment.

Deși numele filmului este tot Hikaru, numele eroului principal este diferit, și anume Shi Guang. Totuși acțiunea este identică din cîte am putut observa din primele episoade.  Tabla de Go pătată de sînge, spiritul jucătorului, conversațiile cu eroul nostru, învingerea micului geniu de la clubul de Go. La episodul trei apare o pauză de șase ani în acțiunea filmului, dar nu am verificat dacă și în anime este același lucru. Oricum, ideea este că de data aceasta am ajuns la episodul 12. Un record. Dar episodul 13 nu mai are subtitrare, așa că involuntar m-am oprit.

Filmul poate fi găsit pe nenumărate servere care difuzează seriale asiatice. Primul accesat ofera doar vreo cîteva la liber, iar din restul doar primele șase minute din episod, restul putînd fi accesat doar de abonați. nu m-a interesat acest aspect așa că am căutat pe alt server numit dramacool.

Mi-a plăcut că în film se discută destul de mult de modul cum se ține piesa cînd este plasată pe tablă. Este unul dintre detaliile pe care le abordez la recenzia fiecărui film din această serie.

 


Actualizare.

Amuzant.  La o săptămînă după valurile provocate de noul Hikaru, și la o zi după recxenzia mea, apare un comentariu profesionist al partidei dintre Sai și Akira din versiunea animată.

Yeonwoo Este autoarea comentariului pe care îl puteți urmări mai jos.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive