Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Dipgo

Plouă cu servere de Go

Dacă titlul te-a lăsat nedumerit, acum cu siguranță te-ai luminat.

Este vorba de un nou server de Go, iar dip vine de la diplomație. Tema serverului este jocul pe echipe și Goul cu mai multe culori. După cum este descris în secțiunea Despre a serverului, DipGo (Diplomacy Go) este un joc multiplayer pentru pînă la  7 echipe cu pînă la 4 jucători pe echipă. Bănuiesc că se vrea o combinație de posibilități, una fiind de rengo dacă se selectează două echipe și mai mult de un jucător pe echipă, sau de multicolor Go, dacă se setează mai mult de două echipe. Deci s-ar putea probabil juca o partidă de Go între 7 jucători, fiecare cu culoarea sa, dacă se setează 7 echipe și un jucător pe echipă..

Adresa serverului este https://dipgo.net/ 

Și din cîte observ nu este un server tocmai populat. Probabil cauza este ciudățenia sa, care atrage doar pe cîțiva ciudați. Sau poate că autorul nu s-a obosit să îl promoveze prea mult.  Nu am dat de acest server în urma vreunui anunț, sau a unei discuții pe un forum, ci am văzut adresa sub numele de utilizator al unui jucător de Go pe OGS care mă agasase cu ceva, nu mai rețin exact cu ce, dar m-a făcut curios să văd ce informații oferă public.

Oricum, ideea de rengo este ceva ce se practică, și nu rețin să fi văzut această opțiune pe KGS sau OGS. Chiar și Go cu mai multe culori ar fi ceva interesant ca diversiune. Pe lîngă diversitatea în numărul jucătorilor și a echipelor, mai există posibilitatea de a alege dimensiunea tablei. Nu se pot alege table dreptunghiulare, dar dimensiunea poate fi între 5 și 25. Deci se pot alege și table mici dacă se vrea un test rapid.

Oricum, serverul pare destul de slăbuț din mai multe puncte de vedere. Grafica este nu tocmai atractivă, iar numărul de utilizatori pare simbolic.

Pînă una alta merită încercat.

Categories: Resurse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive