Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Flashpoint, o soluție pentru decedatul Flash

De ani buni tot auzim de încetarea suportului pentru Flash. Și pentru noi una dintre inconveniențe era dispariției versiunii în română a tutorialului lui Hiroki Mori.

Au apărut soluții cu versiuni ale tutorialului în alte formate. Dar cumva au dispărut și alea.

Eu personal am mai fost lovit de moartea flashului la alte două jocuri. La unul dezvoltatorii au trecut pe html, iar la altul, o versiune a celebrului  Breackout, numit Alphabounce, proprietarii pur și simplu au renunțat la joc. Interesant, un detaliu dezvăluie că am avut dreptate că flash ar putea fi folosit local. Mai precis pt AB am descoperit că deși în browserele comune nu mai funcționa, în Maxthon funcționează perfect. Deci și tutorialul nostru ar trebui să fie folosibil pt că doar aveam versiuni locale. În fine astea sînt detalii pentru cei ce lucrează în Flash. Detaliul care ne interesează pe noi este o încercare de a salva ideea de Flash cu un nou soft opensource. Acesta se numește Flashpoint.

https://bluemaxima.org/flashpoint

La adresa de mai sus puteți găsi toate detaliile necesare. Chestia e interesantă și complexă, ideea fiind salvarea multitudinii de mici jocuri și aplicații dezvoltate sub flash. Nu m-am zbătut să citesc documenția pentru a vedea cît de avansat trebuie să fii în domeniul programării pentru a putea folosi acest soft, dar cu noroc poate o voi face cîndva.

Pînă o voi face, în caz că o voi face, mă grăbesc să vă anunț de existența flashpoint, poate aveți intenția de a salva acel tutorial, sau dezvolta altă aplicație pentru Go.

Categories: Resurse, Soft Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive