Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cea mai simplă cale de a învăța Go

Ei, nu știu dacă este chiar cea mai simplă cale de a învăța Go, pentru că eu consider că de fapt cea mai simplă este de a te uita la cineva în parc jucînd, plus un instructor mentalist care să îți ghicească întrebările și să te lumineze înainte de a te obosi.

Dar acesta este titlul unui articol scris de Florin Bîrleanu, care încearcă să ne învețe Go.

Și pentru că tot a fost scris, iar noi ne ocupăm cu promovarea, hai să îl menționăm aici.

Mai jos aveți articolul.

El este o sinteză a principalelor noțiuni de Go, dar care chiar dacă este o sinteză, este destul de stufos. Oricum este o bună alternativă pe lîngă celelalte inițieri în Go și tutoriale de care am pomenit în trecut.

cea mai simpla cale de a invata Go

Florin Bîrleanu, care ne oferă această scurtă lecție de Go este un programator pasionat care se ocupă și cu promovarea pasiunii sale. O face pe canalul său de pe youtube, de vreo șapte ani încoace. De asemeni o mai face și pe situl său IGotopia unde de altfel a publicat și lecția prezentată mai sus. Această lecție a fost scrisă cu vreo opt ani în urmă, și a fost precedată de o prezentare a Goului în cel de al șaselea articol publicat pe blogul său.

Chiar îmi place prezentarea sa, deci cu siguranță o voi prelua cînd voi găsi de cuviință.

ganduri despre Go

Îmi place cum scrie, și curios să aflu ce rang are la Go, l-am căutat în EGD, dar nu apare. Aruncînd o privire pe unul din filmulețele sale mi-a dat impresia că are un accent de peste Prut, ceea ce ar da un indiciu despre lipsa sa din EGD.

Poate aflăm mai multe, și e de folos în promovarea Goului

Categories: Situri romanesti Tags:

Costel

2 Responses to “Cea mai simplă cale de a învăța Go”

 • Multumesc! Ma bucur ca v-au placut articolele mele. 🙂
  (Nu sunt de peste prut, ci din Arges. Chiar sunt curios in ce video am avut accentul de care pomeniti. Iar rangul in Go nu mi-l cunosc. Probabil in jur de 10kyu…)

 • Costel spune:

  Bună, mă bucur că ai observat articolul și ai răspuns.
  Mea culpa pentru inexactități. De obicei contactez pe cei despre care scriu pentru a cere permisiune și corecturi, dar se vede că m-am delăsat. Am vreo 150 de articole în ciornă, și care probabil majoritatea așa vor rămîne. Inițial aveam intenția să te contactez pentru a te atrage în vreo colaborare, dar apoi văzînd că programarea îți mănîncă majoritatea timpului, am renunțat.

  https://www.youtube.com/watch?v=O4wj6JCJPFE&t=52s cred că este clipul care m-a făcut să te cred basarabean. Revăzîndu-l acum, mă întreb și eu oare de ce. Probabil din cauză că nivelul meu de cunoștinte în materie de accente e aproape de zero 🙂 Identific doar două, ardelean și basarabean. Deci ce oi fi zis, nu e ardelean, deci… 🙂

  Argeș, hmm, Muntenia deci ar fi română mai curată decît ce vorbesc eu la Galați 🙂 În fine, așa mi s-a părut. 🙂 Voi corecta cît de curînd.

  Și prefer adresarea informală, cîțiva ani în plus nu dau statut domnesc 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive