Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

EuroGoJournal

Cine a urmărit ce povestesc eu pe aici de mai bine de un deceniu reține laudele mele pentru British Go Journal, sau buletinele publicate în timpul diverselor congrese, sau chiar vremelnicul nostru ProGo.

Iată că a venit vremea să laud o nouă revistă. Aeste vorba de European Go Journal.

Detaliile se pot găsi în articolul dedicat publicat pe situl EGF https://eurogofed.org/index.html?id=308

Primul număr, cel din februarie 2021, este deja disponibil gratuit. journal-february2021.pdf Pe lîngă revista în format pdf mai există și arhive cu fișierele sgf folosite.

Planul este de a publica trei secțiuni, știri, articole pentru lectură, și articole pentru studiu.

Inițiatorul este Artem Kachanovskyi, pe care l-am întîlnit de astîtea ori publicînd știri de la diversele concursuri. Pe EGF este prezent cu peste 40 de articole.

Următoarele reviste vor fi contra cost, varianta digitală costînd 5 euro, iar cea tipărită, 15. Pentru că intenția este de a publina un număr lunar, costul este considerabil, și să sperăm că se vor găsi destui care vor putea și vor dori să îl suporte. Pentru moment doritorii pot plăti prin intermediul platformei patreon. https://www.patreon.com/europeangojournal  

Personal nu mă împac cu patreon după ce au greșit punînd TVA pentru o donație lunară de un dolar. Era ilegal din două punte de vedere, una că nu se pune TVA de donații. Și a doua că nu se pune TVA la importuri sub 120 euro. Le-am scris explicînd greșeala lor, precizînd că dacă vor îndrăzni să mă pocnească cu un răspund standard care nu are legătură cu sesizarea mea mă pierd de client. Și m-au pierdut de client. Probabil nici nu au citit ce am scris.

Dar chiar dacă nu aș fi pus patreon pe lista neagră, nu cred că de data aceasta mi-aș fi putut permite această cheltuială. Dar recomand revista tuturor celor ce își permit acest lux. Cei dornici, dar  care chiar nu își permit, eventual pot face abonament măcar pentru club distribuind cheltuiala pe umerii mai multor jucători.

Revista are și o pagină de Facebook, unde vor fi anunțate subiectele noi ale viitoarelor numere.

 

Categories: Anunţuri, Resurse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive