Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Transatlantic Pro

Acest anunț apare cu foarte mare întîrziere. Se vede că mi-am pierdut interesul. Plus că titlul ales de organizatori m-a cam băgat în ceața confuziei. Am crezut inițial că este vorba de a doua ediție a întrecerii între profesioniștii vestici, americanii contra europenilor.

Dar practic este Liga Europeană de Go cu invitați americani.

Și știam cumva și de Ligă, dar confuz. Prea multe s-au jucat anul trecut online și le-am pierdut șirul. Înițial era Campionatul European profesionist, ținut anual din 2016, dar anul trecut evident s-a ținut online în septembrie.

Dar anul trecut s-au ținut și trei ediții ale ligii profesioniste, prima din martie pînă în mai, a doua iune septembrie, și ultima a început în decembrie, terminîndu-se anul acesta în februarie.

Și iată că acum tocmai a început o nouă ediție, Dar nu mai este numită Liga europeană profesionistă, ci este prima ediție a Ligii Profesioniste Transatlantice. Ca să ne încurcăm și mai mult, de fapt și ediția a doua a fost un pic transatlantică, din moment ce a participat și canadianul Ryan Li, care a și obținut primul loc.

Și colac peste pupăză, această ediție, nu numai că este transatlantică, pe lîngă fostul invitat Ryan Li, fiind prezent și Calvin Sun. dar are ca invitați și doi amatori, Oscar Vazquez 6d and Remi Campagnie 6d.  Pentru selectarea celor doi amatori au avut loc preliminarii ținute pe 8 și 9 mai, la care au participat Stanislaw Frejlak 7d, Lukas Podpera 7d, Viktor Lin 6d, Benjamin Drean-Guenaizia 6d, Oscar Vazquez 6d, Jonas Welticke 6d, Remi Campagnie 6d, Lucas Neirynck 6d.

Avînd în vedere că sînt mai mulți participanți de data aceasta sistemul de joc este cu două grupe formate din trei profesioniști europeni, unul american, și un amator european, jucînd fiecare cu fiecare cîte două partide. Se califică primii doi care vor juca partide de departajare.

Prima rundă a avut loc pe 15, Calvin Sun trecînd de Andrii Kravetz cu 2-0. Prima partidă, A doua partidă.  În cealată grupă, amatorul Remie Campagnie a trecut de profesionistul Pavol Lisy cu 2 -0. Prima partidă, A doua partidă.

Runda a a doua se va ține azi, Ali Jabarin 2p, contra lui, Tanguy Le Calvé 1p și mîine, Ilya Shikshin 4p contra amatorului Oscar Vazquez.

 

 

Categories: Anunţuri, Pro Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive