Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Știri despre Go

De fapt nu e știri, ci e news, și nu e Go ci e Baduk, care e tot aia. E tot aia, dar pe altă limbă. Și este de fapt o nouă pagină de Facebook care se vrea un nou canal de știri despre Go.

La secția Despre, am sperat că găsesc mai multe informații despre cei ce au pornit această inițiativă, Dar tot ce putem afla de acolo este că sînt cam confidenți declarînd că acesta este cel mai excitant canal de știri despre Go din lume. Și din statisticile afișate automat vedem că 56 de persoane apreciază această pagină, iar 62 de persoane s-au abonat. 🙂 halal excitant dacă nici măcar cei care au dat follow nu au dat și like. Dar să nu fim pretențioși.  Canalul este abia la început. Prima știre a fost publicată în urmă cu două săptămîni.

Și fiind prima merită menționată și aici.

Știrea este despre Kim Jung Hoon, de care aud prima dată, cum că ar fi cîștigat cea mai mare competiție de Go din Coreea de Sud, care, culmea, este la prima ediție. Ba mai este și pe bază de invitație. Cum de o fi cea mai mare chiar din start, nu prea știu.

Dar chiar dacă acest canal pornește cu stîngul, exagerînd cît se poate, să sperăm că va fi un canal de știri valabil.

Dar surpriză. Căutînd să văd cam cîte știri a publicat, văd că în prima săptămînă a mers onorabil, fiind publicate 14 știri. Dar începînd cu 17 mai, tăcere.

Chiar eram curios cît va dura entuziasmul, și am aflat răspunsul cu o săptămînă înainte de a pune întrebarea.

Întîmplător am observat că adresa paginii este https://www.facebook.com/baduknews1, și curiozitatea m-a făcut să văd ce e cu acel 1, adică de ce adresa nu e fără 1. Evident că numele era deja luat, și intrînd pe adresa veche văd că pagina este în coreeană, și are vreo 70 de articole publicate acum vreo trei ani. Probabil este aceeași persoană, pe care să vede că entuziasmul o ține cîteva luni. Și acum a vrut să aibă mai multă consecvență, așa că s-a adresat unui public mai larg. Și a avut dreptate, atunci a avut doar șapte admiratori, acum de zece ori mai mult. Dar din nefericire a dispărut de zece ori mai repede.

Mda, n-a fost să fie. Să sperăm că va reveni, părea interesant.

Și ca fapt divers, versiunea în coreană avea trimitere și către o adresă de web. http://baduknews.com/ 

Dar situl nu există. Aruncînd o privire la waybackmachine, vedem că domeniul a fost rezervat din 2011 cu intenția de a fi vîndut. În 2013 apare altă oglindă, dar care redirecționează către http://goetalk.com/ alt site defunct. Apoi în 2017, apare iar ca la vînzare pentru ca în 2018 să apară un site în ceva ce pare malaieziană. În 2020, iar o tentativă sub wordpress. Chiar amuzant cîți încearcă ceva ce le este peste puteri.

Categories: Ştiri Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive