Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Ce se mai întîmplă cu Jurnalul European de Go?

După ce primul număr al Jurnalului European de Go a fost lansat în februarie, am auzit de numărul al doilea, și apoi recent de un alt număr, dar în rest nu prea se știa nimic.

Și chiar eram curios despre evoluția acestei reviste mult așteptate, care mă temeam că poate sucomba din lipsă de cititori. Pentru că da, prețul nu este la îndemîna oricui avînd în vedere frecvența lunară.

Dar iată că avem vești.   Artem ne dezăluie cîteva detalii în articolul, European Go Journal: Progress Report and Announcement of Website

Numărul abonaților nu este enorm, în prima lună fiind doar 100, dar lunar apărînd aproximativ 20 de noi abonați, acum, cu peste 250, probabil nu se poate spune că este o afacere profitabilă, dar editorii au un imbold financiar ca să continue. Mai mult chiar, numărul colaboratorilor a ajuns la zece, deci chiar dacă unii se vor pierde pe drum, mai sînt destui să ducă steagul mai departe.

De asemeni mă bucur să văd că sugestia mea, de abonament de club a prins, astfel, prin club, se poate obține revista la jumătate de preț. Și văd că multe din ideile promovate de mine de-a lungul timpului sînt adoptate de echipa jurnalului. Printre acesta sînt reportajele de la marile evenimente europene sau chiar locale. O alta este acordarea de abonamente la revistă (versiunea digitală) ca premii pentru diverse concursuri.

Și nu în cele din urmă, jurnalul are propriul său sit.

Și ca idei de viitor, există gînduri de publicare a unor cărți despre jucătorii de top, și de ce nu, chiar filme.  Am avut și eu astfel de fantezii, și recunosc și ei că așa ceva se poate întîmpla doar dacă se îmbogățesc. Subiectul meu favorit, un newsletter este și el avut în vedere ca proiect de viitor. Dar asta mă surprinde un pic. Din cîte rețin, deja s-a lansat un newsletter la nivel european, dar la care am omis să mă abonez la momentul respectiv, după care l-am pierdut din vedere. Mai există acel newsletter, a murit? sau am visat?

Categories: Diverse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive