Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Roata Timpului

Eram cam dezamăgit de filmele noi adăugate aici, pentru că mai toate erau filme asiatice, unde nu este chiar atît de neobișnuit să mai vedem cîte un goban, și în plus, multe dintre filme nu prea meritau menționate, fiind total anoste.

Dar iată că acum vedem un goban cu o poziție de Go avansată, într-un film vestic recent. Este vorba de serialul Wheel of Time din 2021. Întîmplător chiar am văzut prima serie. Serialul este din genul fantastic, acțiunea fiind undeva într-o lume imaginară unde magia există, și evident, numai cîțiva privilegiați o pot practica.

Acțiunea nu este remarcabilă, fiind pe tiparul clasic, cîțiva eroi involuntari, o invazie de orci, alianțe ad-hoc. O călătorie, lupte și tot restul rețetei. Dar decorurile și costumațiile compensează din plin.

Și pentru că este inundație de filme și seriale, nu m-am obosit să urmăresc începerea celei de a doua serii, așa că nu am descoperit singur secvența, ci am văzut-o anunțată de altcineva. https://www.facebook.com/groups/go.igo.weiqi.baduk/permalink/10161472481381514/

Secvența este cît se poate de scurtă, un personaj așezat la o masă într-o curte interioară în fața unui goban jucînd de unul singur sau rejucînd o partidă. Poziția nu se vede bine de la distanță, dar recunoaștem tabla și piesele. Apoi pentru trei secunde vedem și poziția în prim plan, dar poziția nu prea are logică. Oricum, nici cu acțiunea filmului nu are legătură, cei doi discutînd cu totul altceva.

Tot ce se poate comenta este că tabla este de culoare închisă, iar piesele nu sînt biconvexe.

Cît despre poziție, chiar dacă trecem cu vederea că multe piese nu mai sînt pe intersecții, cele cinci pietre albe din colț, chiar arată ciudat.

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive