Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Capturego

Acum doi ani publicam un articol, Promovarea și patronii în care aminteam de Patreon și de doi promotori ai Goului, care sînt plătiți prin această platformă de crowdfunding. Primul de care aflasem era Shawn Ray, sau Clossius după cum își mai zice. Povestea lui m-a convins să îi devin și eu sponsor, evident, contribuind cu suma mea standard, un dolar. Dar avînd în vedere că suma este una recurentă, lunară, iată că deja e cea mai consistentă sumă donată de mine, pentru că în timp deja s-a adunat un sfert de sută.

Am tot primit mesaje care anunțau noile lecții, filmulețe sau ce mai clocește el pe acolo, dar nu mi-am bătut capul să le și citesc. Dacă îl sponsorizez e pentru că apreciez ceea ce face, și nu pentru a mai studia Goul.

Într-un recent mesaj am văzut că spune ceva de CaptureGo, și pentru că Alex tot este mereu la acest capitol pentru că are constant copii noi care abia învață regulile, subiectul mi-a atras atenția.

CaptureGo este o mică aplicație care după cum se poate deduce, oferă posibilitatea de a juca în browser ceea ce noi numim Atari Go. Tabla este tot de 9X9, există un meniu din care poți ale unul din cele cinci niveluri de joc, și un buton de start după care poți face prima mutare cu negrul. Tabla are un aspect plăcut, deși nu arată chiar extraordinar. Posibil să aibă și o problemă, pentru că uneori nu ia clickul, sau poate are doar lag cînd trebuie să captureze. Oricum, o problemă are sigur, mai precis tăria de joc. La nivelurile mici e normal să fie ceva apropiat de random, dar la nivelul maxim ar trebui să știe să captureze cînd are ocazia. Am testat mutînd în colț, și a dat atari cum e normal, dar pentru că am dat contra atari, în loc să captureze, a extins. Și continuă să extindă atît timp cît continui cu atari. Dar cînd nu mai este în atari, dacă fac plasă sau mut în altă parte, capturează. Dar nu chiar întotdeauna. În plus, la extindere nu alege varianta mai bună, în caz că are mai multe variante.

Oricum, orice resursă este utilă, chiar dacă este bună doar ca model de comparat cu altceva mai bun, cînd există ceva mai bun. Pentru începători este oricum util în primele zile pentru a avea cu ce exersa în lipsă de adversar real.

Shawn a mai produs și altceva în afara acestui progrămel. Accesînd prima pagină a sitului lîngă butonul pentru capturego mai vedem alte șase butoane. Unul este pentru un minijoculeț care nu ne înteresează, un altceva care este pentru Mac, așa că nu știu ce face, o versiune a lui CaptureGo pentru Mac, un generator de deschideri aleatorii, chestie cam inutilă, un joc de MisteryGo, un fel de joc de cărți cu tematică de Go, probabil interesant, dar care nu am avut încă răbdare să îl studiez, și încă o chestie, GoHub, un program prin care poți accesa mai multe servere de Go. Probabil e util, merită testat pentru a vedea ce face.

Categories: Resurse Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive