Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Situl lui Radu Baciu

O cuprinzatoare istorie a Goului romanesc. Acest site este o lectura obligatorie pentru orice jucator de Go din Romania.

Partea principala este istoria Goului, asa cum a vazut-o Baciul goului mioritic, baci la propriu si la figurat. Unii ar spune ca e o versiune romantzata, si prea patimasa. Ar fi bine sa apara si alte versiuni, pentru comparatie si completare. Dar cine dintre veterani va mai depune cosiderabilul efort de a remomora si pune in cuvinte ani de istorie?

A doua sectiune, tot cuprinzatoare, o galerie foto. Remarcabil si laudabil este faptul ca fiecare poza este insotita de explicatii. Este o regula din cite am vazut pina acum, sa apara albuume si foto slides, cu poze la gramada, fara explicatie fara nimic. Arhive relevante doar celor direct implicati.

A treia sectiune, una cu povesti clasice despre Go. 50 de povesti care fac deliciul celor ce vor sa aprofundeze viata goului si dincolo de suprafata gobanului.

A patra sectiune, o colectie de cca 7 mii de partide. Meritul acestei sectiuni, revine altui Sensei al goului romanesc, Mihai Lita.

Penultima sectiune, denumita Arhive, contine diverse articole, povesti, marturii, si alte chestii interesante, scrise de alti pasionti ai Goului, de la noi sau de aiurea.

Ultima sectiune este o lista cuprinzatoare de likuri despre Go.

Sint convins ca veti petrece pe acest site de zece ori mai mult timp, de cit veti consuma vizitind toate celelalte situri romanesti la un loc.

Atentie la vot

Votul de aici exprima parerea ta despre situl din articol, nu parerea despre acest articol.

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive