Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Iarăşi despre cum poţi deveni mai bun la Go.

În urmă cu cîteva luni prezentam seria, Cum să devii mai bun la Go de David Ormerod.

Am regăsit în colecţia de adrese un sit al altui David, David Mechner,  fost şi el insei în Japonia, care printre altele abordează acelaşi subiect. Evident, în mare spune acelaşi lucru, dar consider că este bine să vedem problema analizată din altă perspectivă, şi expusă cu alte cuvinte.

David Mechner

Cum să progresezi la Go

Aproape oricine vrea să devină mai tare la  Go. Este ceva asemănător cu acel sondar care întreabă despre cîţi bani ar fi necesari pentru ca ei să se simtă comfortabil — şi reiese că în general oameni spun că le-r trebui dublu decît au, indiferent că asta este  $200 la  bancă  $2 miliarde.

Exact la fel şi în Go, se pare că dacă  ai creşte cu un rang sau două, ai fi mulţumit.

Dar de ce? Oamenii cred adesea că „adevărata apreciere ” a jocului este aproape, chiar dincolo de gard — ei întrezăresc sclipiri de frumuseţe chiar la limita posibilităţilor lor de a vedea, la un nivel de joc mai înalt decît al lor,  şi cred că dacă ar fi doar un pic mai puternici, ei ar pute şti cu adevărat ceea ce este Goul.

Lăsînd deoparte  de ce-urile şi întorcîndu-ne către cum, iată aici cîteva sfaturi despre cum să progresezi. În mintea mea există 5  componente de bază:

Mai depsarte fiecare capitol va fi abordat separat, şi se va oferi o schiţă despre cum un elev ar trebui să abordeze fiecare dintre cele 5 capitole cu 3 „viteze” conform tăriei dorinşei de a evolua; ca să fie, sincer, and serios.

Categories: Studiu Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii