Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Gu Li 9p

Gu Li născut pe 3 Februarie 1982, în Chongqing, China, a început să joace Go la vîrsta de şase ani, a devenit profesionist în 1984 la 12 ani. Gu este numele de familie. Profesorul său este un alt jucător de anvergură, Nie Weiping.

Cu ocazia actualului jubango s-a vehiculat ideea că cei doi protagonişti sînt născuţi în acelaşi an, şi anume 1983, dar în Wikipedia şi SL 1982 este anul de naştere a lui Gu Li. Mi se pare o eroare destul de mare aşa că cred că se merită săpat pentru a vedea cum a putut apărea.

 

Palmaresul său este la fel de impresionant ca a lui Lee Sedol, deşi nu îl întrece la capitolele menţionate în articolul lui Sedol. Dar este primul jucător care a deţinut simultan 5 titluri internaţionale în 2009 cînd a cîştigat prima ediţie a cupei BCcard. Anul următor în  iulie 2010, Gu Li s devenit „Meijinul Meijinilor” învingînd pe Lee Chang-ho şi Iyama Yuta într-un turneu în care s-au confruntat deţinătorii titlurilor naţionale din cele trei superputeri ale Goului, China, Coreea şi Japonia.

Stilul său de joc, este agresiv şi combativ, încercînd să ucidă din prima, dar el este deasemeni faimos pentru abilităţile sale de a invada. Profesioniştii îi mai apreciază deasemeni deschiderea, unde excelează. La mijlocul lui 2007 a avut o cădere de formă pierzînd chiar şi contra unor jucători de rang mai mic, dar a revenit în forţă îmbunătăţindu-şi jocul la teritoriu, şi sfîrşitul de joc unde cunoscătorii spun că nu excelează. Numele său mic, Li, înseamnă putere, şi deasemeni este un termen în Go care înseamnă abilitate de a citi. Şi şi-a făcut numele supranume, mai precis Gu Da Li, da  însemnînd mare, imens, uriaş. Asta datorită capacităţii lui de a efectua mutări cu adevărat puternice care necesită un instinct acut precum şi  o abilitate perfectă de a citi secvenţele. De asemeni,  Li mai cuprinde şi capacitatea de a descoperi mutări tari şi abilitatea de a lupta.

 

Partidele sale ca şi partidele multor altor jucători pot fi găsite pe Go4Go. Colecţia lui cuprinzînd în acest moment 837 de partide, dar şi pe GoGameWorld,  şi multe alte locuri.

Informaţiile au fost culese din surse online, Wikipedia, Go Game World, Sensei’s Library, şi nu numai.

Categories: Jucatori, Pro Tags: ,

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive