Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Go în presa studenţească

Nu mi-a venit nici o idee mai bună pentru titlul acestui articol.

Şi nu este vorba despre un student de la noi. Şi am mai scris despre subiectul prezentat în acest articol, şi anume „Filmul jocului de înconjurare” care a mai fost subiectul a trei articole în anii trecuţi. –1–   –2–   –3–

Se vede că filmul ăsta este abordat în mod profesionist, pentru că au trecut doi ani, şi deşi a ajuns la stadiul de schiţă brută, care are durata de vreo două ore, este încă departe de varianta finală, care nu se ştie încă la ce dată va fi disponibilă.

Efortul lor face valuri, şi iată că unul din aceste valuri este un articol publicat de Universitatea Washington din ST Louis, la care a studiat unul din cei ce produc acest film. Articolul de numeşte Un fost student de al nostru, este codirector la un film despre Go.

Nu voi traduce acest articol, dar îi voi face un rezumat.

Este prezentat mai întîi trailerul,

urmat de o prezentare a ideii filmului, a jocului de Go, un pic din istoria sa, ajungînd la actualul proaspăt sistem profesionist din state.

Se continuă cu modul cum se poate face un film cu ajutorul finanţării publice, mai precis Kickstarter, şi cum în 18 luni au adunat 180 de ore de filmări, apoi cum au cîştigat un concurs de filme documentare, şi că speră ca varianta finală să fie disponibilă în 2015 şi să participe la diverse festivaluri de film. Articolul este condimentat cu o fotografie în care principalii vinovaţi pozează cu Lee Sedol. Pentru efortul lor măcar au avut onoarea de a vorbi cu mulţi din lumea bună  Goului.

Cîţiva din producătorii Filmului jocului de înconjurare(De la stînga): Kim Chaelim, producător/interpret în timpul filmărilor din Coreea ; Will Lockhart, co-director; Lee Sedol;, Cole Pruitt, co-director; şi Nik Gonzales, cameraman.

Articolul se încheie cu cîteva comentarii despre unicitatea Goului, şi despre fascinaţia lui eternă.

(pt siguranţă o copie locală a articolului)

Categories: Go in presa Tags:

admin


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive