Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Buletin Informativ NR9 16 Noiembrie2009

NR9  16NOIEMBRIE2009
CIV -*- FRGO -*- PRO-GO -*- JOTSU -*- RGO -*- AsJudGOBRAILA -*- SHOP
ABONARE -*- FEEDBACK -*- ARHIVA -*- DEZABONARE
Stiri de top

Asociatia Club Sportiv GO VEST Oradea în parteneriat cu FRGO organizeaza:


LUMEA MINUNATA A GO-ULUI

concurs de fotografie si desen

Din regulament:

1. La concurs poate participa orice artist amator, indiferent daca este sau nu jucator de GO

2. Categorii:

A. Portret

B. Fotografie artistica

C. Fotografie comica

D. Desene, caricaturi

Calendarul concursului:

Lucrarile se trimit pâna în data de 1 decembrie 2009.

1-5 decembrie 2009 – jurizarea lucrarilor

11 decembrie – premierea în cadru festiv la Cupa Ambasadorului

Informatii complete privind regulamentul concursului se gasesc pe siteul GO VEST (http://www.govest.ro/activitate/concurs/concurs.html)

Dorin Chis

FRGo ne spune:
Salut ,
Este unul din lucrurile la care ma gindeam si eu in cadrul ofertei federatiei pentru jucatorii legitimati. (Lectii gratuite pentru jucatorii legitimati. Raspuns la mesajul lui Vlad Gabriel. nn)
Jim este foarte generos sa dea lectii gratuite pe KGS, alti jucatori de top nu isi permit asta , mai ales cei care incearca sa traiasca din Go.
Asa ca solutia este evidenta, o parte din banii de taxe sa fie folositi pentru a plati profesori care sa tina acest curs pe KGS.
Doar ca dureaza un pic sa se organizeze asta, trebuie vazut cum se poate face o camera unde sa poata avea acces doar jucatorii
legitimati, trebuie selectat colectivul de profesori, stabilit care ar fi un pret normal, ce procentaj din taxe sa se duca in directia asta,
trebuie sa intre primele taxe efectiv pentru a se putea da drumul;)
Alta idee era lectii video inregistrate , cu jucatorii nostri de virf, depozitate pe site si accesibile doar membrilor legitimati.
Sintem in brainstorming aici, bineinteles ca idei  despre ce se mai poate face sint binevenite.
Gind la gind, Gabi:)
Catalin
—– Original Message —–

..nu stiu daca sunt in asentimentul cuiva propunand in cazul obligativitatii legitimarii jucatorilor romani de go , a infiintarii pentru membrii (platitori) ai federatiei a unei camere private de go in cadrul KGS unde de asemenea sa fie predate lectii de go ,eventual pt incepatori la care sa predea si jucatori care asteapta sa sparga tinta de 1 dan.
In cazul asta cred ca ar fii mai multi voluntari dornici sa ajute( poate pe baza de tabel sa se faca ceva bine organizat, etc), iar tinerii incepatori si nu numai ei ar fii atrasi sa intre in acest ,,club select”.

Rezultate si clasamente
Turneul International de perechi Amatori

Rezultatele se pot vedea pe situl oficial.Dupa ce m-am imbolnavit de strabism printre tufele alea, am dat de varianta engleza si inteleg ca  anul asta Romania a iesit pe locul  26.  Asta e, sa speram  ca la anul va fi   mai bine.

Concursuri in calendarul competitional
Finala  Campionatului  National

27 Nov 09

Detalii pe site. La seniori  masculin,  participantii  stiu ei deja

http://www.frgo. ro/Finala- Campionatului- National- de-GO

Dar la feminin inscrierile sint deschise  o saptamina inca, pentru cazul ca doriti sa participati.

http://www.frgo. ro/Finala- Campionatului- National- de-GO-Feminin

58 de participanti inscrisi in acest moment.

Si un anunt timpuriu, dupa cum e normal si eficient.

Cupa Walter Schmidt 2010

S-a stabilit  data de desfasurare a Cupei Walter Schmidt 2010: 24-25 aprilie (am rezervat sala de joc).
Va fi, ca si in trecut, un concurs open la care sunt invitati toti iubitorii Go-ului indiferent de’s legitimati la cluburi sau nu.

Viorel Arsinoaia
Fapt Divers
Ideea cu prezentarea fotografiilor jucatorilor in cadrul siturilor cluburilor imi bintuie prin cap inca de la aparitia internetului. Si incet se impune de la sine. Si nu doar la cluburi, dar dupa cum se stie si la baza de date europeana, unde exista solicitarea de a ne pune pozele, dar uite ca merge incet. Nici eu… rusinica sa imi fie nu am trimis inca poza.Dar acum vad pozele cu jucatorii si la un concurs:
http://www.pairgo.or.jp/amateur/20th/players/index.htm

Nota zece pentru initiativa.
Totusi ceva  surprinde la imaginile respective.  Credeam ca au fost facute la fatza locului pentru ca intra intr-un standard, dar  au fundal diferit, deci  presupun ca sint solicitate jucatorilor, sau  sint  scanate dupa pasaport.  Primii cautati au  fost reprezentantii nostri.  Si nu i-am recunoscut.  Apoi  am observat si  la restul pozelor  ceva nenatural, deseori pare ca e o prelucrare menita sa dea e tenta caricaturala. E o ironie a pozelor de buletin si pasaport ca sint facute pentru identificare, dar datorita crisparii in fata camerei, trasaturile sint deseori denaturate.

Si inca o ironie. Daca  citeste un extraterestru pagina respectiva, si cunostintele sale de geografie si demografie sint cam vagi, va trage concluzia gresita ca Nord America e o tara asiatica 🙂

Situl saptaminii
Am tot ales situri cu greutate pe care sigur le cunosteati.
Astazi am sarit la polul opus. Un simplu blog al unui jucator kyu.
Probabil pierdere de vreme pentru multi, dar sigur un site relaxant pentru cine are placerea sa vada lumea, Goului, in cazul nostru, si prin ochii altora.

Eden’s Go

Si dupa cam am stabilit deja, am pus si un articol pe situl asociatiei brailene, unde puteti da o nota sitului, eventual puteti comenta.
Nota editorului
Dupa cum se observa, am rezervat pina acum locul principal in buletin comunicatelor de la federatie. Am  sugerat timid  ca e cazul sa  se acorde un pic de timp  si  unor  astfel de comunicate. Nu am insistat foarte tare pentru ca e o problema delicata. Se stie ce controverse pe tema asta a secretomaniei au fost in anii precedenti. Si atunci am insistat pentru deschidere, dar tot „in soapta” cum mi s-a spus ca critic eu 🙂
Sint de acord, timpul este o resursa limitata, si e dificil de dramuit.  Si daca e cumva de gasit timp pt ceva ce nu ne prea convine, am pus-o, chiar ca nu mai gasim timp si pt aia.
Si mai e un aspect, si anume critica. Critica e un subiect „alunecos” (cum imi place mie sa descriu subiectele greu de tinut in friu).
Si asta pentru ca e dificil sa atingi problemele fara sa atingi si persoanele. Si daca mai e si o tzira de orgoliu la mijloc, deja chestia e exploziva.
Si eu ca oricare dintre noi, mai vad ceva ce nu vad altii, asa din intimplare, nu pentru ca as fi eu tare, si imi dau cu parerea. Dar uneori parerea asta poate sa nu placa sau sa deranjeze. Si mie imi vine peste mina sa deranjez.
Totusi opiniile din exterior sint importante. Azi am gasit si o comparatie care sa ajute in problema asta. Sa ne imaginam sus pe schela intinzind un banner, sau pur si simplu in casa asezind un tablou pe perete. Fiind prea aproape avem sansa de a monta shui.  Nu avem perspectiva.  Si aici intervine spectatorul,  care la distanta, avantajat de unghi,  ne poate  ghida… Mai sus din dreapta… mai roteste un pic…  Deci lucru in echipa.  Ce ar fi acum  daca  ne-am simti lezati, si am incepe cu replici,  Ce ba, eu sint  chior? nu vad ce fac?  Sau alt spectator, Ce urli bai la el, ce ti-a facut?  Pai nu e vorba de nepricepere ci de dificultate tehnica, si normal sa se vorbeasca tare, pentru ca e distanta, si de acolo de sus se aude greu…
Ideea e sa stim sa lucram in echipa.  Si  astazi mi-a mai venit o  idee.  La fel, imi venea greu sa deschid gura sa vorbesc  pentru  ca  ca  deseori  cind se atinge o problema sau o greseala, pare ca atingem pe cei implicati.  In cazul federatiei noastre,  cind era vorba de  fostul secretar parea ca ne luam de persoana  Mihai Opris.  Acum cind vorbim de presedinte, vorbim de Catalin.  Presedintele ia o decizie.  Eu aflat la  distanta o vad strimba.  Vreau sa semnalez ca e strimba,  dar imi vine greu  sa  il corectez pe Catalin.  Pentru a putea face  o separare voi incerca  sa  ma adresez presedintelui.  Cu el am treaba.
Exemplu,  legitimarea, taxa, si beneficiile. Multe de semnalat, dar aici e doar un exemplu. Se anunta taxa, se pomenesc in treacat beneficii, si apoi tacere.
Si dupa ceva saptamini cind apare o idee, daa, era pe agenda. Pai cum domnu presedinte imi vinzi ceva, imi spui pretul, dar nu imi spui ce vinzi, si eu trebuie sa platesc? 🙂 Dubios.

Costel Pintilie
Feedback

Categories: Arhiva, Newsletter Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Categorii

Arhive