Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Cao Cao s-a vindecat de depresie cu ajutorul Weiqi.

Cao Cao (155-220) originar din Pei Guoqiao (Regiunea Hao din Anhui) a fost prim ministru în timpul domniei lui Han Xian Di, care se proclamase rege al Wei. Fiul său, Cao Pei i-a urmat la tron şi a fost cunoscut ca Wei Wu Di.

În anul al treisprezecelea al Jiangan Cao Cao a reuşit să unească armatele din nordul ţării şi pregătea un atac al zonelor din sud. Cao şi-a antrenat flota în Wuci şi a început înaintarea în iulie. Dar această campanie a început cu un eşec. În noiembrie trupele unite ale lui Liu Bei si Sun Quan l-au învins în lupta de la Chibi, Cao fiind obligat să se retragă ruşinos.

Înfrîngerea l-a aruncat pe Cao într-o depresie profundă. El s-a întors la Hebei unde s-a ascuns în camera sa refuzînd orice contact.

Dar într-o zi soţia sa veni în grabă să îi anunţe un oaspete.

-Un vechi prieten de al tău a venit în vizită. Cînd Cao a refuzat să îl primească ea a precizat,

-Trebuie să-l primeşti pentru că ţi-a adus un medicament pentru suferinţa ta. Ea i-a arătat o cutie de cristal cu un set de Weiqi.

– Este Shan Zi Dao ? Soţia sa confirmă şi Cao acceptă vizita.

Shan Zi Dao era unul dintre cei mai buni jucători de Go din timpul Dinastiei Donghan deseori fiind prezent în casa lui Cao unde venea să joace cîte o partidă. Dar Cao era prea ocupat cu cucerirea lumii, aşa că nu mai jucase o partidă de ani buni.

Shan Zi i-a spus că venise pentru a îşi lua ramas bun deoarece se hotarîse să devină calugăr.

-Am pierdut o partidă de Weiqi şi sînt negru de supărare.

-A cîştiga sau a pierde o partida este foarte normal în Weiqi, de ce ţie ţi se pare aşa de grav? Zise Cao încercînd să îl consoleze.

– A juca Weiqi este ca un război, răspunse Shan. Pierderea unei lupte nu e motiv să nu mai primeşti oaspeţi.

Cao a prins apropoul, dar s-a făcut că plouă şi l-a rugat pe Shan Zi să joace o partidă de Weiqi împreună. Au jucat trei partide, două fiind cîştigate de Shan care îi spuse lui Cao :

-Am cîştigat primele două partide din noroc, dar tu ai cîştigat-o pe a treia prin inteligenţă. Nu vezi nici o analogie între aceste partide şi lupta de la Chibi ?”

-Vai ce orb am fost. Mi-ai deschis ochii. Spuse Cao revenindu-şi brusc din depresie după care îşi continuă cu succes ambiţiile de cucerire.

Articol preluat din colecţia de poveşti a editurii Yutopian.

Povestea şi grafica au fost publicate iniţial în Xiangqi Newspaper şi Yang Cheng Sports Paper.

Categories: Povesti Tags:

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Arhive

Categorii