Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Colecţie de partide profesioniste

Pe vremuri, cînd eram mai interesat de Go, am căutat mai multe informaţii despre ce se întîmplă în competiţiile de vîrf. Chestii de-alea grele, Meijin, Honinbo. Nu am găsit. Poate nu erau în engleză, sau poate nu am ştiut să caut. Sigur pe la ei prin Asia or fi ele, dar cine ştie să citească tufele alea?

Acum, în mod curios, de fapt nu prea misterios, ci pe motiv de facebook mă trezesc că dau peste o pagină sau peste alta care tare mi-ar fi plăcut să le pot citi deceniul trecut.

Cea găsită azi este o pagină mai mult decît obscură, este se 
poate spune aproape o pagină privată. Numită SGF records of Japanese professional go games conţine partide a patru jucători celebri, 
Cho ChikunTakagawaShusai şi Shusaku, plus vreo două duzini de 
turnee de top. Pagina este ascunsă undeva pe serverul unei 
universităţi sau ceva instituţie numită CWI care nici nu ştiu 
ce înseamnă. Centrum Wiskunde & Informatica, pentru că are o 
adresă web criptică,la homepages.cwi.nl,la  
http://homepages.cwi.nl/~aeb/go/games/games/index.html

Urcînd un nivel mai sus în adresă dăm peste altă pagină Go Games care este cam acelaşi lucru, dar organizată un pic diferit, şi cu mai multe informaţii, cum ar fi numărul de partide, unşpemiiosutăunşpe, sursele de unde au fost culese, data actualizării colecţiilor, şi chiar data cînd a fost creată această colecţie, hăt tocmai în ianuarie 2000. Urcînd mai sus la rădăcină vedem că cel care a adunat acest tezaur e pasionat de multe altele, dar nu şi cine este. În fine în toată această adunătură scrisă în html simplu dăm de link către cealaltă pagină a autorului unde aflăm că este prof.dr. Andries E. Brouwer.

Oricum, tot ce e scris în acest articol este mai mult pentru cultură generală, important este de fapt linkul către arhiva de partide. de fapt linkurile pentru că sînt mai multe,  o colecţie de partide pro.  Partide pro terminate cu triplu ko sau quadruplu ko sau viaţă eternă.

Şi pentru că este o colecţie importantă, şi sînt partide din domeniul public am făcut local copii acestor pagini. Copii realizate la 11 iulie 2015.

SGF records of Japanese professional go games

Go Games

Triple Ko

Quadruple Ko

Eternal Life

dublură, întregul director /go (posibil ca unele fisiere sa lipseasca. programul de mirror a dat ceva erori, dar fiind dubluri, plus arhivele comprimate sper ca toate partidele sa poata fi gasite.)

Categories: Pro, Resurse Tags: ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Arhive

Categorii