Brăilago

Brăila, Go, restul se înţelege

RSS 2.0

Takemiya Masaki vs Cho Chikun

Japonezii ne copiază. Prin 2009 Toma Iulian a venit cu ideea de a se porni un campionat pentru veterani. Nu mai reţin pe ce motive mie nu mi s-a părut o chestie viabilă. Dar pentru că nu era treaba mea nu mi-am spus părerea şi bine am făcut, pentru că iniţiativa a reuşit, şi pînă acum au şi avut loc şase ediţii.

După vreun an se găsesc şi japonezii să se ia după români, aşa că au pus de Igo Masters Cup.

Igo Masters Cup este un turneu japonez de  Go pentru veterani de peste 50 de ani.  Prima ediţie a fost în 2011. Există preliminarii de calificare,  dar deţinătorii de titluri majore pot intra direct în şaisprezecimi. Premiul este dolofan, 5 milioane de yeni (cca 40,000 USD), iar locul doi se alege cu 1.5 milioane de yeni.

Mai multe detalii, mai precis clasamentele celor 5 ediţii pot fi văzute pe această pagină. Nu prea înţeleg de ce scrie acolo finala unde eu văd învingător, finala unde eu vad semifinala, şi unde pot fi şaisprezecimi pentru că eu nu văd nici optimi. Se vede că nu văd eu bine. Dar ce se vede bine e că Cho Chikun a cîştigat trei dintre ediţii, plus un loc doi.

Cei de la GoGameGuru şi-au făcut datoria şi au comentat două dintre partide. Ambele jucate de Cho Chikun. Una în finala ediţiei precedente, şi una proaspătă de la ediţia de acest an contra lui Takemiya Masaki(9d).

Stilurile celor doi sînt total diferite, deşi ambii au studiat la şcoala lui Kitani Minoru 9p (1909-1975). Coincidenţă, sau poate nu, şi coafurile sînt total diferite 🙂

Cho Chikun cu albul a cîştigat cu 5,5 puncte. Comentariul (în engleză) este oferit de Younggil An

 

Download SGF

 

 

Categories: Concursuri, Partide, Pro Tags: , ,

Costel


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te

Dacă vrei să fii anunțat pe mail cînd apare un articol nou, Abonează-te

Articole recente

Comentarii recente

Arhive

Categorii